Početna Društvo Počinju maturski i stručni ispiti

Počinju maturski i stručni ispiti

0

Polaganje maturskih i stručnih ispita počinje danas, dok u narednih nekoliko dana počinju i polumaturski ispiti.

Sve je spremno za polaganje maturskih i stručnih ispita, saopštili su iz Ministarstva prosvjete i dodali da su, u saradnji sa Upravom za imovinu, obezbijedili dezinfekciona sredstva, maske i rukavice.

Portparolka tog Vladinog resora Milica Lekić kazala je da je Ispitni centar intenzivno radio na organizaciji, dok je Ministarstvo, zajedno sa Upravom za imovinu, obezbijedilo dezinfekciona sredstva i nekoliko desetina hiljada maski i rukavica.

Ispiti su organizovani prema preporukama Instituta za javno zdravlje, kao što su držanje obavezne distance od dva metra, raspored sjedenja po redovima koji osigurava maksimalnu fizičku distancu.

„Prije ulaska učenika u učionice i nakon polaganja stolovi će biti dezinfikovani, što je posebno važno jer se tako održava higijena između svakog pojedinačnog ulaska“, dodala je Lekić.

Ona je navela da je Ispitni centar ranije poslao školama spiskove učenika, što znači da oni neće na oglasnim tablama tražiti svoje ime, već će škole povezati imena učenika i njihov raspored po prostorijama, pa će ih dežurni nastavnik raspoređivati u učionice prema spisku Ispitnog centra.

Ministarstvo prosvjete je, u saradnji sa Upravom za imovinu, obezbijedilo dezinfekciona sredstva za ruke i radne površine.

Sredstva će biti distruibuirana u svaku školu u kojoj se organizuje maturski ili polumaturski ispit, a njih je oko 220.

Iz Ministarstva su podsjetili da će maturanti eksterni maturski i stručni ispit iz crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti i Albanskog jezika i književnosti polagati sjutra.

Oni će eksterni maturski i stručni ispit iz prvog stranog jezika polagati 30. maja, a eksterni maturski i stručni ispit iz Matematike 1. juna.

Polumaturanti će ispit iz crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti i albanskog jezika i književnosti polagati 27. maja, iz matematike 28. maja, a iz predmeta po izboru 29. maja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code