Početna Ke Nova Počinju prijave za 3. Trku karića

Počinju prijave za 3. Trku karića

6

U Herceg Novom će 7. marta biti održana 3. Trka karića, u organizaciji Nevladine organizacije Maškare, a prijave za najluđu vožnju ulicama grada počeće u petak.

Ovo je prva trka takve vrste u Crnoj Gori i ove godine „Maškare“ je organizuju u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, Turističkom organizacijom i JUK Herceg Festom, u sklopu 51. Praznika mimoze.

Prijave za autentičnu trku djetinjstva i mladosti Novljana, koja vraća zaboravljeno, trajaće od 24. januara do 29. februara u ponoć.

Trka će biti organizovana 7. marta sa početkom u 12 sati, čemu će prethoditi lična prijava takmičara, tehnički pregledi ispravnosti samih karića i provjera zaštitne opreme. Pravilnik i propozicije će biti, kao i do sada, bez izmjena, i biće dostupne za svakog ko se želi prijaviti. Prijave će biti „on line“, što znači da će se svi prijavljivati direktno preko linka.

Moguće su prijva putem telefona: +38268279905 i +38269196272 .

-Pravo da se prijavi imaju svi od 14 godina pa naviše. Staro, mlado, žensko i muško, u kategorijama jednosjeda, dvosjeda i trosjeda. Napominjemo, da je trka međunarodnog karaktera i da se mogu prijaviti i učesnici iz regiona. Takmičari od 14 do 18 godina jedino moraju uz dopuštenje jednog od roditelja i pisane izjave da se prijave – ističu organizatori.

Nagradni fond će biti veći u odnosu na prošlu godinu i kako bude trka starija tako će nastojati i da bude što interesantnija za takmičare.

NVO Maškare, kao organizator u skladu sa Pravilnikom, može izmjeniti neke detalje koji će ići u prilog što boljoj organizaciji samog događaja.

Staza ostaje ista na dionici od starog Rudnika do Škvera, gdje će biti upriličena gozba za takmičare i posjetioce, uz muzički dio programa.

-Ulica od Novljanke do Škvera će biti zatvorena za sva motorna vozila i „NU bez konja i benzina“ doprinijćemo i čistijem vazduhu, bar na 1 dan.

Još jednom pozivamo sve koji su zainteresovani da se prijave, a građane ako nisu do sad, da ovaj put sa kamerama i dlanovima isprate ovaj jedinstveni događaj – ističu iz Maškara.

Jako su ponosni na ovakav projekat, prvi put organizovan u Crnoj Gori, što im daje veću motivaciju da budu najbolji u svemu što rade.

-Napominjemo i da će sedam dana kasnije, 14. marta, uz podršku Opštine Herceg Novi, a u organizaciji NVO Maškare, biti organizovan 5. međunarodni karneval u Herceg Novom, koji će biti na ulicama grada u popodnevnim časovima. To je uvertira u ceremoniju zatvaranja 51. Praznika Mimoze, tradicionalnom spaljivanju krnevola, i velikom koncertu Željka Joksimovića. Definitivno sve miriše na fešte!-poručuju iz „Maškara“.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code