Početna Sport Podi: Najbolji vozači iz Crne Gore, Hrvatske i BiH na Brdskoj trci...

Podi: Najbolji vozači iz Crne Gore, Hrvatske i BiH na Brdskoj trci BAT 2017

3

Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu  otvoriće Brdska trka – BAT 2017, koja će se održati 13. i 14.maja na Podima, u Herceg Novom.

Iz Auto-moto sportskog kluba “Podi” – Herceg Novi kazali su da će prva trka u sezoni ponovo okupiti oko 60 najboljih vozača Crne Gore, kao i značajan broj automobilista iz Hrvatske i BIH, zbog čega će trka imati i međunarodni karakter.

Direktor trke Božidar Radović je kazao  da će trka biti održana na putu Herceg Novi – Trebinje, na dobro obezbjeđenoj stazi dugoj 4.100 metara.

– S obzirom na to da smo, prema riječima prošlogodišnjih učesnika, za kompletnu organizaciju, opravdali povjerenje, ove godine otišli smo i korak dalje, te će BAT 2017 okupiti mnogo više učesnika, kao i gledalaca – naglašava Radović.

Radović je kazao da AMSK Podi, kao organizatora, raduje činjenica da se Brdska trka nalazi u kalendaru za Prvenstvo Crne Gore u automobilizmu, ali ujedno i žali što legendarni i najtrofejniji Bato Banićević iz zdravstvenih razloga neće uveličati svojim učešćem predstojeću trku.

– Drago mi je što će odmah nakon BAT 2017  najbolji crnogorski automobilisti voziti na stazi Kotor – Trojica, koja ima visok rejting u svijetu automobilizma. Žao nam je što legendarni Bato Banićević neće biti učesnik trke iz zdravstvenih razloga, te mu ovom prilikom dajemo punu podršku i želimo brz povratak na narednim takmičenjima – poručio je Radović.

Na ovogodišnjoj trci u Podima debitovaće, jedan od najmlađih učesnika, Marko Danilović, vozač AMSK Podi.

Po završetku trke, pehare, najuspješnijima, dodjeljivaće višesruki jugoslovenski šampion Željko Kosač, te Banjo Marinović, Slobodan Radović – Krušo, Aleksandar Trifunović – Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13.maja (od 10 do 15 sati) i 14. maja (od 9 do 15 sati).

Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za petak (12. maj), a vanredni, dan prije glavne trke, u subotu (13.maj).

Iz AMSK Podi zahvaljuju se Opštini Herceg Novi na podršci u organizaciji ovogodišnje trke.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code