“PODJELIMO TERET” – RATE ZA STRUJU OD 20 EURA ZA DOMAĆINSTVA

“PODJELIMO TERET” – RATE ZA STRUJU OD 20 EURA ZA DOMAĆINSTVA

303
0
Podijeli

racun struja noviIz EPCG saopštili su da počinje potpisivanje protokola o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura za sve potrošače iz kategorije domaćinstva.
Ovo važi samo za one koji su redovno, u kontinuitetu, u datim rokovima izmirivali svoje obaveze prema EPCG, odnosno za korisnike koji su majski račun platili do 30. juna, junski do 31. jula, a julski do 31. avgusta.
Svi potrošači koji su već imali potpisan protokol mogu ga reprogramirati u septembru i potpisati novi ukoliko su redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu u maju, junu i julu, što znači da su do posljednjeg dana u mjesecu izmirili svoje obaveze po protokolu i plaćali tekući račun.

Prilikom potpisivanja protokola potrošači su u obavezi da plate prvu ratu u iznosu od 20 eura uz naravno plaćanje avgustovskog računa u valutnom roku, tj. do 30. septembra, kako bi protokol bio validan – objašnjavaju iz EPCG.
Potrošači koji potpišu protokol dužni su da do kraja svakog mjeseca uplaćuju ratu od 20 eura i tekući račun za električnu energiju, kako bi protokol ostao na snazi. Ukoliko se ovi uslovi ne ispune, protokol će se automatski raskinuti i kupac ga više ne može obnoviti po istim uslovima.
Oni podsjećaju da svim potrošačima koji imaju dug do 500 eura, broj rata određuje se tako što se dug dijeli sa iznosom od 20 eura. Dakle, ako je dug 400 eura, broj rata je 20, odnosno protokol se sklapa na 20 mjeseci, s tim što se prva rata plaća odmah prilikom potpisivanja protokola, 19+1. Oni potrošači čiji je dug veći od 500 eura potpisuju protokol na 25 mjeseci odnosno, 24+1. Onog trenutka kada se potpiše protokol, prestaje obračunavanje zatezne kamata na dug. No, važno je napomenuti da se prethodni iznos kamate, do trenutka potpisivanja, ne otpisuje.
U EPCG najavljuju da zbog velikog interesovanja potrošača za akciju ‘Podijelimo teret’ ona će biti produžena, tako da će svi potrošači koji redovno plate svoje račune za jul, avgust i septembar protokol moći da potpišu u oktobru.
Nakon izmirenja cjelokupnog duga, potrošači ostvaruju pravo na mnogobrojne povoljnosti koje imaju redovne platiše. Oko 129 hiljada potrošača redovno izmiruje svoje obaveze prema EPCG.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code