PODRŠKA JOVANI – HAJMO LJUDI!

PODRŠKA JOVANI – HAJMO LJUDI!

299
0
Podijeli

Jovana OdalovicPriča o dobroti, ljudskom milosrđu i saosjećanju počela je prije dva dana preko društvene mreže fejsbuk i može se dobro završiti, ako se se priuključite.
Na FB stranici „Podrška Jovani”, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava za dvadesetšestogodišnju Novljanku, Jovanu Odalović koja je 2009. godine operisala tumor na mozgu u Beogradu.
Na žalost, tumor se vratio, a beogradska bolnica nije tehnološki bila dovoljno opremljena za ovako specijaliziranu operaciju mozga.
Kako se navodi na ovoj FB stranici, neurohirurg Dr. Brano Radojičić je uspostavio kontakt sa neurohirurgom u Rikshospitalet u Oslu kako bi operacija bila obavljena u što kraćem roku. Što je i učinjeno prošlog utorka.
– Jovanu su uspješno operisala tri hirurga, a posebnu zahvalnost izražavamo dr. Milu Stanišiću na ljubaznosti i predusretljivosti, rekao je za Radio Jadran, iz Osla, njen otac, Čedo Odalović.

– Jovana se osjeća dobro, juče je izašla iz bolnice i do nedjelje ćemo biti kod kuće – kaže on. Odalović se zahvalio i svima koji su pomogli ali i onima koji i dalje pomažu a posebno prijateljima iz Norveške.
Naime, oni su pokrenuli akciju i u toj zemlji, a to su svi oni kako kažu, koji su nekada imali dobar tretman u Institutu dr Simo Milošević u Igalu. Oni navode da je njihovo mjesto okupljanja bio Bućarski klub ( “Val Gojković”) u Herceg Novom, u kome je bio i Čedo Odalović, Jovanin otac. Oni vjeruju da će mnogi koji su učestvovali u programima liječenja znati da uzvrate zahvalnošću i ljubavlju za svu pažnju koju su dobijali u Igalu 1976. godine, pa će sva sredstva koja se prikupe biti iskorišćena za plaćanje Jovanine operacije u Rikshospitalet. Bolnica je, uprkos svojoj praksi da ne prima pacijente koji nisu norveški državljani, prihvatila da operiše Jovanu.
– Troškovi ove napredne operacije iznose od 300 000 NOK odnosno 41.000 eura. Garanciju za operaciju dao je Nikša Gojković i njemu posebna hvala na svemu – rekao je Odalović.
Porodica Odalović se preko društvene mreže zahvalila svima koji žele i mogu da pomognu, ali ne želi nikakve humnitarne koncerte, što je bila jedna od ideja za brže prikupljanje sredstava.
Zato novac za našu sugrađanku Jovanu možete uplatiti na sljedeće račune:

Picerija i restoran

1. Žiro račun:

535-1700200001384-36 (Prva Banka CG AD)

2. Na devizni račun:
Beneficiary customer:
IBAN ME25535173050000037841
Odalovic Jovana, Orjenski bataljon 22, Herceg Novi, Montenegro

Account with institution:
SWIFT CODE: PRVAMEPG
PRVA BANKA CG AD, Podgorica, Montenegro

Intermidiary bank:
RAIFFEISEN ZENTRALBANK
OESTERREICH AG VIENNA
SWIFT CODE:RZBAATWW
Ili/or
DEUTSCHE BANK AG
FRANKFURT
SWIFT CODE:DEUTDEFF

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code