Početna Društvo Podrška Crnoj Gori, za otvaranje poglavlja 27, Helmuta Bloha, eksperta iz Austrije

Podrška Crnoj Gori, za otvaranje poglavlja 27, Helmuta Bloha, eksperta iz Austrije

0

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i konsultant za zaštitu životne sredine prilikom pristupnog procesa zemalja pregovarača Evropskoj uniji, Helmut Bloh, potpisali su Pismo o namjerama, kojim je ozvaničena buduća saradnja.

Ovakav model se uspostavlja radi jačanja dugoročne saradnje i uključivanja svih zainteresovanih za proces pregovaranja sa Evropskom Komisijom, odnosno u nastupajućem procesu otvaranja Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene, saopšteno je iz MORT-a  i Regionalnog vodovoda.

Bloh posjeduje višedecenijsko iskustvo u kreiranju legislative Evropske komisije, posebno iz oblasti upravljanja i zaštite voda, nakon čega je u toj oblasti bio konsultant za 14 zemalja koje su pristupale Evropskoj uniji.

„Veliko iskustvo  Bloha smatram dragocjenim i nadam se da ćemo njegove savjete, znanje i komunikaciju iskoristiti na najbolji mogući način – na opšte dobro i građana i prirode“, kazao je nakon potpisivanja ministar Radulović.

Helmut Bloh je naglasio da je njegova namjera da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, odnosno rješavanju pitanja voda, očuvanju ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code