Podrška Evropske komisije razvojnim planovima Kotora

Podrška Evropske komisije razvojnim planovima Kotora

726
0
Podijeli

kotor posjeta 220716Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević  sa saradnicima sastao se sa šefom odsjeka Evropske komisije za turizam, nove i kreativne industrije, Karlom Koracom.

Razgovarano je o razvojnim potencijalima Opštine Kotor, mogućnostima za dalji razvoj turizma i kreativnih industrija u Kotoru kao i modalitetima podrške Evropske unije na projektnom principu. Ocijenjeno je da Kotor ima značajne potencijale i mogućnosti za privlačenje direktnih investicija u ovoj oblasti kao i uključivanje u turističku ponudu i puteve Evrope posebno u odnosu na kinesko tržište.

Picerija i restoran

Predstavnici Evropske komisije informisani su da je Kotor u svojim razvojnim prioritetima prepoznao razvoj preduzetništva, turizma, kreativnih industrija i sektora prerade hrane. Takođe je istaknuta tendencija da se podstakne kompletna integracija svih raspoloživih potencijala razvoja turističkog sektora kao i da Kotor postane prepoznat kao centar kreativnih industrija.

Koraca prepoznaje značaj Kotora i Crne Gore u kontekstu strategije Evropske unije za Jadransko-jonski makroregion kao i veliku šansu da kroz raspoložive fondove Evropske unije objedini razvoj turizma i kreativnih i novih industrija.

Ovom prilikom predstavnici Opštine Kotor najavili su investicionu konferenciju koju će Opština Kotor organizovati u septembru na koju će biti pozvani svi predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori kao i renomirani investitori iz zemalja regiona.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code