Početna Društvo Podrška Opštine opremanju učionica: U pripremi multimedijalni kabineti u dvije osnovne škole

Podrška Opštine opremanju učionica: U pripremi multimedijalni kabineti u dvije osnovne škole

7

Osnovne škole „Orjenski bataljon“ i „Ilija Kišić“ će u narednom periodu dobiti po jedan uređeni multimedijalni kabinet, za fiziku i hemiju, a Opština Herceg Novi je podržala opremanje ovih prostorija.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kako ističe sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, lokalna uprava odlučna je u namjeri da, u domenu svojih mogućnosti, pomogne opremanje multimedijalnih kabineta opremom i pomagalima za boljli kvalitet nastave. Ovo je još jedan od načina kojima Opština nastoji da doprinese unaprijeđenju uslova za rad mladih sugrađana i podstakne razvoj talentovanih osnovaca i srednjoškolaca.

Kabineti će biti adaptirani po uzoru na model sproveden u osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ sredinom septembra prošle godine, gdje je otvorena multimedijalna učionica sa smart tablom i projektorom, što učenicima i nastavnicima danas omogućava moderan način organizacije i praćenja nastave uz korišćenje savremene tehnologije.

Kako je istakla Zambelić Pištalo, za adaptaciju multimedijalnog kabineta u OŠ “Dašo Pavičić” Opština je izdvojila oko 2500 eura, dok će u osnovnim školama “Orjenski bataljon” i “Ilija Kišić” biti uloženo ukupno 2000 eura. Radi se o konceptu podrške mladim talentima iz oblasti prirodnih nauka, a kabineti u Bijeloj i Zelenici biće, kao i onaj na Toploj, na raspolaganju svim talentovanim i zainteresovanim učenicima sa teritorije cijelog grada.

Ona je napomenula i da je multimedijalni kabinet u školi na Toploj, od njegovog otvaranja do danas, koristilo 38 talentovanih matematičara iz našeg grada, te da će bez sumnje i kabineti u Bijeloj i Zelenici biti iskorišćeni u punom kapacitetu i na najbolji mogući način.
Podsjećamo i da je Opština Herceg Novi krajem prošle godine usvojila Pravilnik o podršci i obrazovanju darovitih učenika i studenata, kojim lokalna uprava podstiče njihov razvoj i dalji rad, u pogledu pomoći prilikom odlaska na studijska putovanja, kupovini instrumenata i u drugim sličnim situacijama.

-Bitno je da svi u zajednici, a naročito mladi, uspješni ljudi kojima je potrebna pomoć znaju da se mogu obratiti svom gradu, kazala je Zambelić Pištalo.

7 Komentari

 1. U principu,sve ove direktore treba smijeniti jer gori bit ne mogu. Koriste konsultacije za pismene,jedino srednja sto je ispostovala ucenike.

  5
  5
  • Sve direktore treba smjeniti zato sto nisu izabrani na konkursima gdje trebaju izloziti svoj plan rada za naredne 4 godine sa planom razivjanja skole (pa da najbolji pobjedi) a ne da ih Ministar bira za dobijanje procenta od izvodjenja radova i svega ostaloga sto se kroz skole radi ili partijskih drugara.

   A i valjalo bi postavljat menadzere koji ce uspjeti valorizovat i unaprijediti vrijednost svake skole uz pomoc nastavnickog vijeca i zamjenika direktora koji ce biti iz prosvjete organizovat najbolje rad skole i unapredjivati prenosenje znanja na djecu. Pratiti svjetske tokove sto se tice tehnologije i nacina ucenja itd
   Mi samo imamo politicki podobne i ne podobne u cijeloj drzavi pa da ako se to jednog dana iskorjeni. Ne treba nama da dodju samo drugi ako ce doci na isti nacin kao ovi do sada, nama treba da se promjeni nacin dolazenja do celnih mjesta naj vaznijih pa onda i ostalih drzavnih poslova.

 2. Jaaao, pravila je opstina dosta po srednjoj i vodovod dzabe svoj dio na spratu iako se o tome cuti jer nije dps dao. Zato i treba da odlaze lagano

  6
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code