Podrška poljoprivrednim gazdinstvima u oblasti prerade

Podrška poljoprivrednim gazdinstvima u oblasti prerade

0
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za preradu na gazdinstvima za 2018. godinu.

Podržavaju se investicije u visini od 1.000 do 10.000 eura, dok je podrška Ministarstva do 50% ukupnog iznosa odobrene investicije, odnosno 60% za podnosioce zahtjeva mlađe od 40 godina.

Picerija i restoran

Kroz ovaj javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti i ugraditi namjensku, novu opremu za čuvanje, preradu i pakovanje proizvoda, kao i adaptirati postojeće objekte za preradu, kako bi se ispunili zahtjevi higijene propisani nacionalnim zakonodavstvom u cilju obezbjeđivanja zahtjeva za bezbjednost hrane.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva su fizička ili pravna lica koja moraju biti registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za odobravanje projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 9. april 2018. godine.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjevi za odobravanje nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code