Podrška razvoju sektora morskog ribarstva: Mali ribari lakše do novih plovila

Podrška razvoju sektora morskog ribarstva: Mali ribari lakše do novih plovila

4
Podijeli

U toku su Javni pozivi za dodjelu podrške za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa – koča, zatim za modernizaciju ribolovne flote za ulov pelagičnih resursa, kao i Javni poziv za dodjelu podrške za modernizaciju ribolovne flote u malom privrednom ribolovu za plovila do 10 m LOA. Pozive je objavilo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu.

Profesionalni ribari na moru kroz ove javne pozive mogu da dobiju podršku za rekonstrukciju i opremanje ribolovnih objekata, zamjenu pogonskih generatora, nabavku opreme za ribolov i plovidbu, kao i opreme za čuvanje ribe, radi podizanja standarda bezbjednosti hrane. Novina od ove godine je, da ribari u malom obalnom ribolovu mogu ostvariti podršku za kupovinu plovila, u skladu sa određenim kriterijumima propisanim javnim pozivom.

Picerija i restoran

Rok za dostavljanje zahtjeva za javne pozive za modernizaciju profesionalne ribolovne flote je 15. oktobar 2018. godine.

Sve detaljnije informacije o uslovima i kriterijumima za podršku, kao i obrazace zahtjeva za podršku po svakom javnom pozivu, mogu se preuzeti na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i u kancelariji Direktorata za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede ruralnog razvoja.

4 Komentari

 1. A možda si ipak Luštičanin, ili onaj sudija što presudi da je to u “duhu tradicije naroda” kada kažeš da se riba “bije” dinamitom vjekovima.
  PS.Dinamit je izumio Nobel prije cca 120 g.

  • E lijepo si to Kralju naučio, a tako su te isto učili da su Partizani bili dobri, a oni kontra njih loši. Današnja historija je pokazala da nije bilo baš sve onako kao što je pisalo u udžbenicima između 1948 i 2006 godine, tako da ti ovaj podatak o dinamitu i nije baš relevantan, jer su postojala eksplozivna sredstva i mnogo prije dinamita, nego si ti u pravu, jer je možda dinamit licenciran prije tih tvojih 120 godina. Tako zamjena teza kojima pokušavaš skrenuti temu sa kočara, fish findera i nekontrolisanih divljih ronilaca ne uliva povjerenje i ništa sa tim ti nisi praktično dokazao. Nisam radio DNA tako da ne znam je li vučem neki Luštički gen, ali bio bi izuzetno ponosan, ako bi imao njihove krvi.

   1
   1
 2. Ako bude stipendije za dinamitaše, ja se javljam i ako nisam Luštičanin. Od Bojane, pa do ponta Oštre se već vjekovima bije riba na tradicionalni način dinamitom i nikad je nije hvalili. Od kada su se pojavili kočari, fish finderi i ronioci svake vrste ribe je sve manje. Policija hapsi dinamitaše i kažnjava, jer su ovi prethodno navedeni legalizovali svoje kriminalne radnje na način što su satanizovali dinamitaše. Evo neka neko ovu moju teoriju i praktično pobije i ja ću mu se pokloniti do zemlje.

  1
  2
 3. A jesu li predviđeni planom Luštičani što love dinamitom.
  I zašto ne objavite jesu li uhapšeni i procesuirani ona dvojca dinamitaša.
  Kao i šta je sa onim što je ubio zaštićenu vrstu, kornjaču.Da je imao uopšte dozvolu.
  To je istraživačko novinarstvo, a na to imate pravo po Zakonu.A građani na informaciju.
  Ili se smatra da je to u duhu tradicije naroda, kako presudi onaj sudija.

  16
  3

Ostavite komentar

*

code