Podrška sektorima marikulture i slatkovodne akvakulture

Podrška sektorima marikulture i slatkovodne akvakulture

0
Podijeli

Nova podrška Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja namijenjena je uzgajivačima ribe i školjaka sa mora, odnosno preduzetnicima ili preduzećima koja imaju dozvolu za marikulturu. Iz tog Vladinog resora su pozvali zainteresovane da u narednih mjesec i po dostave zahtjev za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture.

Prihvatljive investicije za podršku su za rekonstrukciju uzgajališta, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i opreme, kao i nabavku opreme za automatizaciju procesa uzgoja i poboljšanje higijene u vezi bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište. Prihvatljive investicije za podršku odnose se i na nabavku polietilenskih zaštitnih mreža zbog zaštite uzgajališta od predatora i nabavku ili rekonstrukciju splava za operativni rad uzgajališta.

Picerija i restoran

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do sedam hiljada eura.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 45 dana.

Ministarstvo je pozvalo i zainteresovane da se u narednih mjesec i po prijave za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture.

Prihvatljive investicije za podršku odnose se na rekonstrukciju uzgajališta, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i opreme, nabavku opreme za automatizaciju procesa uzgoja i poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište, kao i uvođenje novih tehnologija u pogledu zaštite uzgajališta od predatora.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50 odsto od ukupne vrijednosti ispostavljenih računa, maksimalno do sedam hiljada eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code