Početna Sport Podrška Vlade i Ministrastva sporta za deset trofejnih klubova u Crnoj Gori,...

Podrška Vlade i Ministrastva sporta za deset trofejnih klubova u Crnoj Gori, među njima PVK Jadran

1

Vlada Crne Gore dala je saglasnost za finansijsku podršku istaknutim sportskim klubovima u iznosu od 300.000 eura koje će biti isplaćeni iz budžeta Ministarstva sporta i mladih, saopštio je ministar, Nikola Janović.

Ovo je, nakon rekordnih 4.024.000 eura, koliko je nacionalnim sportskim savezima opredijeljeno na konkursu Ministarstva sporta i mladih za 2019. godinu, još jedan snažan pokazatelj Vladine kontinuirane podrške sportskoj oblasti čiji je cilj unaprjeđenje uslova u kojima rade naši sportski klubovi, dodao je Janović:

“Imajući u vidu da se sportski klubovi redovno finansiraju iz budžeta opština, navedena dodatna finansijska podrška biće veliki podsticaj za njihove još uspješnije nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni. U konkretnom slučaju u pitanju su klubovi iz I kategorije sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: RK „Lovćen“ Cetinje, ŽRK Budućnost Podgorica, PVK Jadran Herceg Novi, VK Primorac Kotor, ŽKK Budućnost – Podgorica- Podgorica, OK Jedinstvo Franca Bijelo Polje, ŽOK Luka Bar Bar, FK Breznica Pljevlja, DžK Akademik Nikšić i DžK Ibar Rožaje”, precizirao je Janović.

Direktor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević, kaže da su u klubu jako zadovoljni i počastvovani što su od Ministarstva sporta prepoznati kao klub koji zavrijeđuje posebnu pažnju i koji je izabran za dodatno finansiranje.

– Kada je riječ o vaterpolu tu smo mi i ekipa Primorca. Bez lažne skromnosti mislim da smo u ovom trenutku kao klub zaista nosioci cijelokupnog vaterpola u Crnoj Gori. Sa dominacijom na domaćoj sceni i sa rezultatima koje postižemo na evropskoj, zaista predstavljamo perjanicu crnogorskog vaterpola u ovom trenutku, istakao je direktor PVK Jadran Carine.

Istovremeno, ovo je još jedna potvrda kvalitetnog trenažnog i takmičarskog rada koji PVK Jadran Carine sprovodi u proteklih desetak godina.

Ministar Nikola Janović je obrazložio da se prilikom odabira sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih vodilo kriterijumima poput tradicije, učešća i rezultata seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja.

Takođe, radi afirmacije rodne ravnopravnosti u sportu, predloženi su i naši istaknuti ženski sportski klubovi. Sredstva će klubovima biti raspoređena na osnovu programa sportskih aktivnosti za 2019. godinu.

Vlada Crne Gore će nastaviti aktivno da radi na unaprjeđenju uslova za rad sportskih klubova kroz sistem dječijeg sporta koji će početi sa realizacijom od septembra 2019. godine, najavio je Janović. Cilj je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i jačanje crnogorske sportske baze.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code