Početna Društvo Podrška za 1500 sugrađana iz Crvenog krsta

Podrška za 1500 sugrađana iz Crvenog krsta

6

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Herceg Novom uspješno je tokom prošle godine realizovala niz akcija, u kojima su uz pomoć građana i donatora, obezbijedili pomoć za oko 1500  Novljana.

Osim toga, veoma važan segment aktivnosti CK bila je obuka za pružanje prve pomoći koju je prošlo skoro 200 građana.

Picerija i restoran

Ove i niz drugih aktivnosti naći će se u godišnjem izvještaju OO CK HN koja će ovih dana biti proslijeđena Crvenom krstu Crne Gore, kazala je Radiju Jadran koordinatorka OO CK HN, Mira Krsmanović:

– Tokom prošle godine u kategorijama podmlatka i omladine obučeno je oko 100 polaznika, te još 78 korisnika zaposlenih u određenim preduzećima koja su se odazvala pozivu za obuku u Crvenom krstu. Uz to, posredstvom dobrovoljnih davalaca, obezbijedili smo 50 jedinica krvi.  Održali smo dvije velike sabirne akcije tokom maja i novembra, u kojima je učestvovalo 58 volontera osnovnih i srednjih škola, koji su prikupili najosnovnije životne namirnice za oko 400 korisnika – istakla je Krsmanović.

Polovna odjeća i obuća obezbijeđena je za oko 1500 građana. Donacijom Crvenog krsta Crne Gore u februaru je podijeljena pomoć za 30 socijalno ugroženih porodica.

– Tokom godine obavili smo dosta obuka i radionica. Naši volonteri učestvovali su i u kampanji Direktorata za vanredne situacije „Budi spreman, smanji rizik“, posvećenu prevenciji i djelovanju prije, za vrijeme i nakon poplava. Početkom januara obezbijedili smo dio odjeće, obuće i ćebadi za deset Sirijaca koji su stigli u Luku Zelenika – navela je Krsmanović.

Opštinska organizacija Crvenog krsta pomogla je praktično svima koji su zakucali na njihova vrata, uz podršku dobrotvora, donatora i humanih građana Herceg Novoga.

6 Komentari

 1. kako si ti sirokogrudNA kad je drzavna firma u pitanju eto jos malo pa i ona nece biti zavrsena je hladovina i prodavanje **** za bubrege dosta je laznog samoupravljanja i sindroma MADAM SIMONIDA.

  4
  5
  • Ne znam na sto mislite ali npr institut nije pruzio utociste zrtvama poplava a privatnici neki jesu itekako. eto samo raditoga mi nije zao za privatizaciju, jer se izgubio taj osjecaj za ovaj grad i ljude i sto firmom najvecomnupravljaju dosljaci koji ne mogu znati kako je nekad u hn bilo.

   3
   1
 2. Treba napomenuti i ovo…
  Da je jedina firma koja moze da pomogne a nije pomogla:institut Doktor Simo Milosevic.
  Da bi prikazali vise para i bolje odusevili novog gazdu ili direktorica da odusevi svog gazdu uglavnom, nikada ne ucestvuju u humanim aktivnostima iako su drzavna firma i to je uvjek bila praksa. Zao mi je zbog toga.

  7
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code