Početna Društvo POČETAK NASTAVE – OD BOJKOTA DO MASOVNOSTI

POČETAK NASTAVE – OD BOJKOTA DO MASOVNOSTI

0

skolaIzgleda da je u Grblju od svih bokeljskih škola protivljenje nastavi zbog jezika bilo najveće. Jutros je oko 60 roditelja učenika Osnovne škole “Nikola Đurković “ u Radanovićima okupljanjem ispred zgarde bojkotovalo početak školske godine.

Predstavnici dijela opozicionih stranaka i Odbora za školovanje na srpskom jeziku, koji traže da u obrazovnom sistemu crnogorski i srpski jezik imaju ravnopravan položaj, pozvali su roditelje da bojkotuju nastavu. Savjet roditelja ove škole tvrdi da je od 260 učenika samo njih dvadesetoro ušlo u školu. Direktor Zoran Milićević situaciju nije htio da komentariše.

 

U sve četri osnovne škole u Herceg Novom nastava je počela kako je predvidjeno u 7:30, a svi direktori kažu da nikad nije bilo ljepše i masovnije.

Ispred škole „Dašo Pavičić˝ ipak je bilo nekoliko flajera sa  pozivom na bojkot nastave. To nam je i potvrdio direktor Nikola Stojanović, koji je naredio da se oni brzo ukone. Sve ipak nije promaklo jednom 12-aestogidišnjem učeniku:

Bojkota nastave u ovoj kao i uostallim školama u Novom nije bilo.

˝Čak je sala za priredbe bila premala da primi sve prvake i roditelje , kojih je bilo preko 300“ – kaže nam Stojanović.

I u zeleničkoj školi „Ilija Kišić˝ jutros su osvanuli flajeri ali su odmah uklonjeni i troje roditelja je došlo da kaže da danas djecu neće slati u školu.

Zadovoljni su prvim danom i u Osnovnoj školi „Milan Vuković˝.

’’Intonirana je crnogorska himna, zvonilo je kako je i najavljeno, svi su sve ispoštovali od učenika preko roditelja i nastavnika“ ističe direktor Željko Bojović.

Svavakako i nastavnici su došli na radna mjesta i nema govora o bojkotu nastave – kategorični su direktori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code