Početna Oko nas Kotor Poginuo stranac na kotorkim bedemima

Poginuo stranac na kotorkim bedemima

2

Strani državljanin, kome još nije utvrđen tačan indentitet, poginuo je prilikom pada sa kotorskih bedama. On je, kako se pretpostavlja, sa prijateljem obilazio tvrđanu San Đovani u kasnim večernjim satima, piše kotorski Skala radio.

FOTO: Skala radio

Istraga će utvrditi što se tačno dogodilo i zbog čega je čovjek pao sa bedema, kazao je Skalu komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksim Mandić.

On je saopštio da je dežurni spasilac u Službi dobio dojavu u 21 sat i 50 minuta da je sa bedema blizu tvrđave Sveti Ivan jedna osoba pala u prostor prema selu Špiljari i da je sa njim još jedno lice.

Na lice mjesta se uputilo 11 spasilaca sa potrebnom opremom.

– Nakon dolaska u Špiljare ustanovili smo da je jedno lice smrtno stradalo prilikom pada, a da je drugo neozlijeđeno. U ovom trenutku se čekaju krim tehničari koji će obaviti uviđaj na licu mjesta i odlučiti o daljim koracima istrage“, kazao je Mandić.

Sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja bile su i dvije partole policije i ekipa Hitne pomoći.

2 Komentari

  1. Ko je skoro bio na tvrdjavu zna da nije sigurna ni po danu,a kamoli nocu. Tvrdjava se raspada,ja se cudim da mnogo vise ljudi ne strada. Bitno je uzet pare od ulaznica,a ulozit da bude bezbjedna to nema veze. Svi znamo da je to kod nas sve tako.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code