Početna Društvo POGLED NA CIKLON ’’HASAN’’ IZ ĐENOVSKOG ZALIVA

POGLED NA CIKLON ’’HASAN’’ IZ ĐENOVSKOG ZALIVA

0

djenovski zalivCiklon „Hasan” koji je krenuo sa Atlantika preko Francuske i Alpa, u Đenovskom zalivu se napunio velikom količinom vlage i sinoć stigao u Crnu Goru. A upravo iz Đenovskog zaliva u Luci Liguri na jahti, kao kapetan broda javio se naš Bijeljanin, Željko Mikuličić, koji se tamo nalazi već godinu ipo.
Kapetan broda Mikuličić je vrlo rado za Radio Jadran, kojeg prati preko net-a, ali i društvene mreže Facebook, ispričao kako je to bilo od početka sedmice. – Pogled na ciklon „Hasan” sa broda nije bio baš prijatan, jer je sve počelo u ponedjeljak, a kiša je padala tri dana uzastopno, sa jakim južnim vjetrom koji je duvao juče i do 80 kilometra na čas – kaže nam Mikuličić. Valovi su bili ogromni, kaže on i objašnjva da je razlog za to što se nalaze na otovorenom u Đenovskom zalivu, ali da je najčudnije bilo kada se barograf za 24 sata spustio za 15 jedinica. Mikuličić je rekao da se danas razvedrava, te da je vjetar sjeverni, a da su jaki udari vjetra prestali.
– Temperatura je značajno pala, prije nevremena bilo je i preko 20 stepeni, a nakon oluje je pala na 3 do 4 stepena – rekao nam je ovaj Bijeljanin, koji je u jahtingu od 2004 godine. Prije ovog posla bio je u Trgovačkoj mornarici. Nakon završene škole i edukacije uz pomoć porodičnih prijatelja došao je na brod, a kako je taj posao brzo zavolio, uz usavršavanje napredovao je kao pomorac.
Inače, meteorolozi su rekli da ovo nevrjeme nije neuobičajeno za ovo doba godine i nema razloga za brigu.
Novembar i decembar su najkišniji mjeseci u godini. Ovaj novmebar do danas je imao manje padavina nego inače. Postoji mogućnost da se to nadomjesti za ovih nekoliko dana. Međutim nema razloga za brigu, jer će sjutra kiša na sjeveru preći u susnježicu i snijeg.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code