Pogledajte “Moramo li ga čekat’?”: Beckett pisao za mušku, a Slađana...

Pogledajte “Moramo li ga čekat’?”: Beckett pisao za mušku, a Slađana Vujović adaptirala za žensku glumačku postavu

1
Podijeli

Predstava “Moramo li ga čekat’?”, adaptacija drame “Čekajući Godoa” Samuela Beckett-a, čiju režiju potpisuje Slađana Vujović, biće izvedena 17. i 18. novembra u 20 sati, u maloj sali dvorane Park. Projekat je nastao u produkciji Bellavista Ars-a i NVO Urban Nova.

Apsurdistička tragikomedija “Čekajući Godoa” bavi se kontradikcijom između čovjekove potrebe za smislom i univerzuma lišenog smisla. Kako odgovoriti na apsurd ljudske egzistencije bilo je pitanje u kojem su se sretali pozorište, književnost i filozofija polovinom 20. vijeka, kada su nastali teatar apsurda i ova drama.

Picerija i restoran

Komad “Čekajući Godoa”je napisan za mušku postavu, a glumicama je bilo zabranjeno da igraju ovaj tekst sve do 2007. godine.

Adaptacija Slađane Vujović  napisana je za žensku glumačku postavu, te su u njoj pitanja životnog apsurda, društvenih i individualnih odnosa, smisla i besmisla, propuštena kroz novu prizmu. Ne samo žensku, nego i prizmu savremenog doba, u kojem su filozofska pitanja napuštena u korist sarkazma i materijalizma.

Uloge tumače: Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Domović Bulut, Daria Ilić i Slađana Vujović. Kostim potpisuje Vesna Vukićević, a muzičku obradu Petar Kraljević.

Ulaznice po cijeni od 4 € se mogu kupiti na blagajni dvorane Park 17. i 18. novembra od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code