POČINJE IZGRADNJA KOLEKTORA NA DIONICAMA U MELJINAMA I LALOVINI

POČINJE IZGRADNJA KOLEKTORA NA DIONICAMA U MELJINAMA I LALOVINI

162
0
Podijeli

 

kolektor meljine radovi1Od sjutra, kako najavljuju iz kompanije „Dahlem”, koja vrši nadzor na projektu izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Herceg Novom , otpočeće izgradnja kanalizacionog kolektora duž jadranske magistrale kroz Meljine, na dionici od poslovnog centra CUNGU do kružnog toka. Saobraćaj na ovoj dionici će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, uz upotrebu svjetlosne signalizacije.
Istovremeno počinje i izgradnja kanalizacionog kolektora u ulici Braće Pedišića na Lalovini gde će saobraćaj biti preusmjeren na magistralni pravac.
Realizacija Projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Herceg Novi nastavlja se radovima na instalaciji kanalizacionih cjevovoda na lokacijama ispred i iza starog željezničkog tunela u Zelenici. Tokom izgradnje kolektora u ulici Braće Pedišića, od jadranske magistrale ka starom željezničkom tunelu, saobraćaj je preusmjeren na magistralni pravac. Nastaviće se izgradnja kanalizacionog obalnog kolektora na Savini. Istovremeno, izvođač će nastaviti sa izgradnjom kanalizacionih cjevovoda u Radničkoj ulici do raskrsnice sa putem koji vodi ka Trebinju. Saobraćaj u Radničkoj ulici je privremeno obustavljen do završetka ovih radova.
Izvođač će nastaviti i izgradnju kanalizacionog kolektora duž jadranske magistrale kroz Zeleniku, na dionici od isključenja za Kumbor do mosta preko rijeke Opačice. Saobraćaj na ovoj dionici će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmenično uz upotrebu svjetlosne signalizacije.
Nastavljaju se i radovi na instalaciji kanalizacionih i vodovodnih cjevovoda u zoni oko bivše kasarne u Kumboru. Saobraćaj u ovoj zoni će se i dalje odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmenično. Počeće i montaža cjevovoda za podmorski ispust na plaži Lazaret u Meljinama.
Nastavljaju se i radovi na rekonstrukciji postojećeg kanalizacionog cjevovoda u dijelu Dubrovačke ulice, od jadranske magistrale do Ribarske ulice. Saobraćaj će se nesmetano odvijati jednom saobraćajnom trakom.
Od 13. marta će otpočeti i rekonstrukcija postojećih kanalizacionih cjevovoda u Igalu na sljedećim dionicama:
– u Norveškoj ulici, od cvjećare do spajanja sa Skojevskom ulicom. Saobraćaj će se odvijati nesmetano jer je trasa budućeg kanalizacionog cjevovoda predviđena na djelu parking prostora JP “Parking servis” Herceg Novi, sa kojeg je potrebno ukloniti sva vozila.
– u ulici Janka Beka kod spajanja sa šetalištem – obale Nikole Kovačevića. Slijepi ogranak ove ulice biće zatvoren na dionici od ekonomskog ulaza hotela Centar Igalo do šetališta.
– u Skojevskoj ulici u dijelu kod pijace. Saobraćaj će se odvijati uz povremene prekide kada se uklone parkirana vozila sa zapadne strane.
Radovi na instalaciji kanalizacionih cjevovoda će početi i na Toploj, u ulici Orjenskog bataljona, gde će se saobraćaj odvijati uz povremene prekide.
Iz „Dahlema” mole građane za razumevanje i strpljenje tokom izvođenja radova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code