POČINJE PLANETARNA TRKA ZA OLIMPIJSKE MEDALJE

POČINJE PLANETARNA TRKA ZA OLIMPIJSKE MEDALJE

146
0
Podijeli

London-2012-logoU maršu hiljada sportista iz čitavog svijeta tokom večerašnjeg ceremonijala otvaranja Olimpijskih igara u Londonu  biće i 33-je crnogorskih takmičara, koji će se nadmetati  u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

Crnu Goru će u Londonu predstavljati vaterpolisti (13), rukometašice (14), atletičari Danijel Furtula i Slađana Perunović, džudista Srđan Mrvaljević, strijelac Nikola Šaranović, bokser Boško Drašković i jedriličar Milivoj Dukić. Crnogorsku zastavu nosiće Mrvaljević. Crnogorski sportisti smješteni su u atraktivnom dijelu olimpijskog sela, uz Vilidž Plazu, mjesto gdje će 28. jula u 11 sati i 30 minuta svečano biti podignuta crnogorska zastava.

Iz naselja Kantri Sajd u kome se nalaze naši sportisti, vaterpolista Boris Zloković za Radio Jadran kaže da je sve mnogo bolje nego u Pekingu prije 4 godine.

Picerija i restoran

– Selo je lijepše, smještaj bolji, a bazeni su blizu – kaže Zloković i očekuje večeras spektakl za koji se nada da ga neće upropastiti kiša, jer je oblačno danas. On je još jednom  ocjenio da ove Igre jesu kruna generacije, te da je riječ o velikom ulogu.

– Želimo da sve ove zajedničke godine krunišemo olimpijskom medaljom. Mislim da to zaslužujemo, prije svega, mi kao igrači, ali i kao kolektiv. Bitno je da damo sve od sebe, a ne sumnjam da hoćemo, jer kvalitet imamo – kaže Zloković.

Prvi crnogorski sportista koji će izaći na borilište biće strijelac Nikola Šaranović. On će se takmičiti u kvalifikacijama discipline vazdušni pištolj, a na vatrenu liniju izaći će 28. jula u 13 sati po našem vremenu. Istog dana debitovaće rukometašice duelom sa Velikom Britanijom (20:30). Vaterpolo reprezentacija takmičenje u Londonu počeće 29. jula protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Za 30. jul zakazani su nastupi jedriličara Milivoja Dukića i boksera Boška Draškovića, dan kasnije na megdan će izaći džudista Srđan Mrvaljević. Maratonka Slađana Perunović trčaće 5. avgusta, a istog dana na vatrenu liniju ponovo će izaći Šaranović, u disciplini malokalibarski pištolj. Dan kasnije nastupiće Danijel Furtula u kvalifikacijama u bacanju diska.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code