POČINJU 29. DANI MUZIKE U HERCEG NOVOM

POČINJU 29. DANI MUZIKE U HERCEG NOVOM

163
0
Podijeli

dani_muzike_pressČuveni ruski pijanista Andrei Diev, otvoriće večeras 29. Dane muzike u Herceg Novom. Upkos poteškoćama ovaj festival se profilisao i održao kao važna manifestacija na kojoj će se ove godine od 10. do 20-tog jula okupiti umjetnici iz deset zemalja Evrope i Azije. Svi programi  će i ove godine biti održani u rashlađenoj dvorani Park.

 

Gotovo 30 godina stara i odavno već vrlo važna manifestacija  Dani muzike u Herceg Novom, je postala neizostavni dio kulturnog života grada, ali i konstanta ljetnih događaja u regionu – podsjeća umjetnički direktor festivala, Boris Kraljević. Organizatori su zadovoljni što je sve završeno bez problema bez obzira na brojne teškoće na koje su nailazili. Predsjednica festivala Milena Lučić se sa nostalgijom prisjetila vremena u kojima je Festival bio na vrhuncu.

Picerija i restoran

Ruski pijanista Diev sviraće večeras djela Debisija, Šopena Rahmanjinova i Šostakoviča. Program u Dvorani Park počinje u 21.30. Boris Kraljević je podsjetio da je od lani prekinuta svaka saradnja sa Muzičkom školom, koja im je uskratila korišćenje, kako je rekao, njihove dvorane. Međutim, tvrdi i da je festival prevazišao tako mali prostor, i Dvorana Park je prava mjera za brojne poklonike festivala koji će uživati u muziciranju umjetnika iz dest zemalja.

Nakon Dana muzike Hercegnovsko kulturno ljeto se nastavlja Trgom od knjige 0d 21. do 28. jula, pa Sinestezijom od 20. do 29 jula, a već tradicionalna Noć kulture planirana je  29 na 30 jul – najavila je direktorka Herceg festa, Dijana Krivokapoić.

Ona je podsjetila da je avgust u znaku Filmskog festivala i Gitar art festa. U svim ovim manifestacijama Herceg fest je suorganizator, izvršni produucent, ili pruža logističku podršku.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code