Početna Društvo Pojačati preventivne mjere u susret sezoni požara

Pojačati preventivne mjere u susret sezoni požara

0

Komunalna inspekcija i policija, zajedno sa Inspekcijom za zaštitu i spasavanje Direktorata za vanredne situacije pojačaće aktivnosti na terenu, kako bi sprovođenjem preventivnih mjera bila smanjena opasnost od požara na otvorenom prostoru.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, sastali su se zato predstavnici Direktorata za vanredne situacije i jedinica lokalnih samouprava koji se bave poslovima komunalne policije i inspekcije, raspravljajući o priprema za predstojeću požarnu sezonu.

Picerija i restoran

Na sastanku su analizirane nadležnosti, kapaciteti i resursi tih službi radi smanjenja rizika od požara.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da u periodu pojačanog rizika od požara urede imanja, kao i da ukoliko imaju potrebe za spaljivanjem određenog otpadnog materijala o tome obavijeste službe zaštite i spasavanje u njihovim opštinama, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.

Razmotrena su i pitanja vezana za usklađenost zakonskih propisa i procedura i ocijenjeno je da postoji potreba za njihovim dodatnim usaglašavanjem, radi bržeg i efikasnijeg postupanja nadležnih službi.

Upućena je i molba građanima da iskoriste mogućnost prijavljivanja nastanka požara i počinilaca na broj 112 Direktorata za vanredne situacije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code