Pojačati protivpožarnu sigurnost na Luštici

Pojačati protivpožarnu sigurnost na Luštici

3010
4
Podijeli

Saradnja Dobrovoljnog vatrogasog društva Krtoli i Opštine Herceg Novi je dobra i treba nastojati da bude takva i ubuduće, ocijenjeno je nakon sastanka predsjednika DVD Krtoli, Stefana Kostića i potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića, kao i rukovodilaca  Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandra Škobalja, na Luštici.

Cilj njihove posjete je jačanje protivpožarne sigurnosti na poluostrvu, dijelu koji pripada hercegnovskoj Opštini u susret i tokom požarne sezone, u  okviru plana prevencije požara.

Picerija i restoran

Oni su sa predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli obišli i vatrogasni punkt formiran prije godinu u mjestu Mrkovi. Tom prilikom, Kostić je informisao  Konjevića o broju pripadnika i voznom parku ovog društva.

– DVD Krtoli i dalje će mati veliku podršku lokalne uprave. Paralelno sa razvojem poluostrva, važno je razvijati i sistem zaštite građana, kako bismo u slučaju potrebe imali najefikasniji mogući odgovor – kazao je Konjević.

Posjetu Luštici potpredsjednik Konjević  je iskoristio i za sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Luštica, koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju i koje je neophodno što prije otkloniti. Konjević je poručio da će lokalna uprava nastojati da u što većoj mjeri odgovori njihovim zahtjevima, te da će nastaviti intenzivnau komunikaciju sa predsjednikom ove Mjesne zajednice, Jovanom Moricom.

4 Komentari

  1. Nemoj da razmišljaš. Nije ti jača strana. Pomenuta saradnja je dobra i korisna. Problem požara će biti sve izražajniji zbog klimatskih promijena i svaka blagovremena intervencija mora biti unaprijed isplanirana. A ovi što mudruju ne bi ni išli da gase ako zatreba, već bi gledali sa pristojne udaljenosti da ga pepeo ne osmudi.
    0    0

Ostavite komentar

*

code