Početna Društvo Pojačati protivpožarnu sigurnost na Luštici

Pojačati protivpožarnu sigurnost na Luštici

4

Saradnja Dobrovoljnog vatrogasog društva Krtoli i Opštine Herceg Novi je dobra i treba nastojati da bude takva i ubuduće, ocijenjeno je nakon sastanka predsjednika DVD Krtoli, Stefana Kostića i potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića, kao i rukovodilaca  Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandra Škobalja, na Luštici.

Cilj njihove posjete je jačanje protivpožarne sigurnosti na poluostrvu, dijelu koji pripada hercegnovskoj Opštini u susret i tokom požarne sezone, u  okviru plana prevencije požara.

Oni su sa predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli obišli i vatrogasni punkt formiran prije godinu u mjestu Mrkovi. Tom prilikom, Kostić je informisao  Konjevića o broju pripadnika i voznom parku ovog društva.

– DVD Krtoli i dalje će mati veliku podršku lokalne uprave. Paralelno sa razvojem poluostrva, važno je razvijati i sistem zaštite građana, kako bismo u slučaju potrebe imali najefikasniji mogući odgovor – kazao je Konjević.

Posjetu Luštici potpredsjednik Konjević  je iskoristio i za sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Luštica, koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju i koje je neophodno što prije otkloniti. Konjević je poručio da će lokalna uprava nastojati da u što većoj mjeri odgovori njihovim zahtjevima, te da će nastaviti intenzivnau komunikaciju sa predsjednikom ove Mjesne zajednice, Jovanom Moricom.

4 Komentari

  1. Nemoj da razmišljaš. Nije ti jača strana. Pomenuta saradnja je dobra i korisna. Problem požara će biti sve izražajniji zbog klimatskih promijena i svaka blagovremena intervencija mora biti unaprijed isplanirana. A ovi što mudruju ne bi ni išli da gase ako zatreba, već bi gledali sa pristojne udaljenosti da ga pepeo ne osmudi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code