Poklon gradu “Mačak u čizmama” Lutkarskog pozorišta Mostar

Poklon gradu “Mačak u čizmama” Lutkarskog pozorišta Mostar

0
Podijeli

Poklon JUK Herceg festa, lutkarska pozorišna predstava “Mačak u čizmama”, Pozorišta lutaka Mostar, po tekstu Šarla Peroa, u režiji poljske rediteljke, Elzibiete Eysymont biće upriličena sjutra u Dvorani Park, u okviru manifestacije “Tebi grade”.

Igraju: Nedžad Maksimović, Nermina Denjo, Sergio Radoš, Diana Ondelj Maksumić. Scenograf, kostimograf, kreator lutaka, slikarski radovi i design svjetla: Ivan Conev. Izrada lutaka i scenografije: Ivanka Getova.

Picerija i restoran

Pozorišni i likovni kritičar i publicista, Vojislav Vujanonović ističe likovnost predstave u kojoj, kako je napisao, dominiraju pastelni tonovi, osim boje Mačkovih čizama, koje su date intezivnom crvenom bojom.

“Glumci se pojavljuju u trostrukoj ulozi: kao interpretatori, kao animatori rekvizita i kao voditelji lutaka. Prelaz iz jednog u drugi vid “dati su u otvorenoj formi, bez zaziranja da se predoči i sam proces na modulacijama određenih scena jer su i te akcije ugrađene u samu igru” – zapisao je Vujanović.
Igra Diane Ondelj-Maksumić, kako zapaža ovaj istaknuti kritičar, prožeta je izrazitom spontanošću, a opet, svaki njen pokret, geste, mimika, igra očima, odišu svojom cjelovitošću, izražajnom puninom, misaonom dograđenošću, ritmičnošću. Svoju animaciju Mačka podigla je do virtuoznosti.

Predstava, koja je napisana za uzrast od 5 do 11 godina, je premijerno prikazana 21. juna 2001. godine.

Mostarski “Mačak u čizmama” zakazan je za 19 časova, a ulaz je besplatan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code