Početna Kultura Poklon koncert gradu za 33 godine KUD-a Igalo

Poklon koncert gradu za 33 godine KUD-a Igalo

4

Kulturno umjetničko društvo Igalo organizovaće sjutra veče u Dvorani Park novogodišnji koncert koji poklanja gradu i sugrađanima. Koncert, koji počinje u 19 h, biće ujedno i proslava 33 godine djelovanja ovog društva.

Na koncertu će predstaviti sve što su radili u proteklom periodu, između ostalog izvešće i tri koreografije koje su postavili tokom ove godine. Predstaviće se i najmlađi članovi društva, a gost koncerta će biti KUD Jedinstvo iz Bara.

“Iza nas je veoma intezivna godina gdje smo učestvovali na velikom broju koncerata u Boki, državi i regionu. Izdvojili bismo učešće na Balkan-festu u Bugarskoj, bili smo gosti 10. međunarodnog festivala Bosne i Hercegovine u Sarajevu- inače to je najveći festival u regionu. Na našem najvećem festivalu Skoči kolo da skočimo u Podgorici, bili smo učesnici proslave obilježavanja 75 godina od formiranja I Bokeške brigade, na seminaru Helenistike predstavili smo folklor Crne Gore, organizovali međunarodni festival U susret ljetu i završnu manifestaciju Igaljskog ljeta 2019. Takođe organizovali smo seminar za studente slavistike iz čitavog svijeta, a kao kruna godine je učešće na koncertu povodom jubileja 10 godina postojanja ” Udruženja folklornih ansambala Crne Gore ” na Cetinju, gdje smo rame uz rame igrali sa najvećim i najboljim folklornim društvima iz Crne Gore”, nabraja predsjednik KUD Igalo, Igor Simović.

IZ KUD-a Igalo uz lijepe želje sugrađanima za Novu godinu pozivaju da u što većem broju dođu na koncert. Ulaz je besplatan.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code