Početna Sport Pokreni sportski duh: Do ponoći prijave za nedjeljnu Trka zdravlja i Dječiji...

Pokreni sportski duh: Do ponoći prijave za nedjeljnu Trka zdravlja i Dječiji duatlon

0

Park ispod Titove vile u Igalu u nedjelju, 14. aprila biće centar zbivanja dva sportska događaja koja organizuje Triatlon klub X Herceg Novi. Riječ je o 4. izdanju Trke zdravlja i 3. Dječijem Novskom duatlonu.

U štafetnoj  trci zdravlja učestvuju 2 muška i 2 ženska člana. Trka promoviše zdravlje, odnosno zdrave stilove života, kao i druženje.

Kako su za Radio Jadran kazali iz TK X Herceg Novi, za trku na prelijepom dijelu Šetališta u Igalu do sada je prijavljeno 8 ekipa. Prijave su otvorene do ponoći, a cijena za kotizaciju je 15 eura po ekipi.

Prošlogodišnji pobjednici ove interesantne sportske manifestacije, koja polako dobija epitet tradicionalne, bili su članovi TK Kotor, koju su činili Dragan Jovanović, Miluša Bošković, Miloš Komnenić i Mirela Zambata.

Na Dječijem duatlonu do sada prijavljeno 36 mališana

Nakon Trke zdravlja na istom mjestu počeće 3. izdanje Dječijeg Novskog duatlona. Iz TK X su kazali da im je cilj da ovim takmičenjem promovišu multidisciplinarne sportove kod mlađih generacija, ali i da stvore bazu takmičara u mlađim kategorijama.

– Prošle godine imali smo veliki odziv djece, pa ove godine očekujemo i veći. Nampominjemo da je učešće besplatno. Obezbijedili smo diplome za sve učesnike, kao i medalje za najbolje – ističu iz TKX Herceg Novi.

Generalni sponzor ove godine je firma Moto Shop, koja je obezbijedila prigodne poklone za učesnike, a neposredno prije trke obavljaće kontrolu i servis bicikala na štandu, koji će biti postavljen samo za tu namjenu.

Trka je podijeljena u dvije starosne kategorije: od 7 do 11 i od 12 do 15 godina. Prva kategorija najprije trči 600 m, zatim vozi bicikl 1200 m i na kraju trči još 300 metara. Starija grupa trči 1000 m, vozi bicikl 3000 m i završava sa 500 m trčanja.

Mlađa kategorija voziće bicikla Šetalištem, odnosno Obalom Nikole Kovačevića. Stazu će obezbjeđivati članovi kluba i volonteri. Za stariju kategoriju Komunalna policija obustaviće saobraćaj u ulici Sava Ilića, a stazu će, takođe, obezbjeđivati članovi kluba i volonteri.

Za vrijeme biciklističke trke obavezno je nošenje kacige, jer je sigurnost na prvom mjestu.

Prijave su otvorene do ponoći, a obavljaju se isključivo preko linka.

Organizatori mole sve zainteresovane da se uredno prijave putem linka, jer ne garatuju da će prijave biti moguće i na dan Dječijeg duatlona.

Satnica:
10:45-11:30 Podizanje startnih brojeva
12:00 zajednički start prve starosne katogorije dječaci i djevojčice 7-11 godina (2008-2012)
12:30 zajednički start druge starosne katogorije dječaci i djevojčice 12-15 godina(2004-2007)
13:00-14:00 proglašenje pobjednika

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code