Pola miliona eura nagrade za učenike i nastavnike: Četvoro dobitnika iz Herceg...

Pola miliona eura nagrade za učenike i nastavnike: Četvoro dobitnika iz Herceg Novog

5
Podijeli

Fond za kvalitet i talente pri Ministarstvu prosvjete, u okviru raspodjele sredstava za unaprjeđenje kvaliteta nastave i talente, novčanim nagradama stimulisao je 3 učenika i jednu profesoricu JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Nagrađeni su učenici Vladimir Jovanović, Savo Popović i Vido Mandić, te profesorica Snežana Brajović.

Picerija i restoran

Konkurs za dodjelu nagrada Ministarstvo prosvjete raspisalo je 29. septembra, za 200 nagrada za posebne aktivnosti nastavnika. Od tog broja, kako je definisano konkursom, 104 nagrade dobiće nastavnici razredne i predmetne nastave osnovne škole, 80 nagrada nastavnici srednje škole i 16 nagrada nastavnici umjetničkih škola.

Za postignute rezultate u nastavnoj 2017/2018 godini, opredijeljene su: 94 nagrade za učenike VI, VII, VIII i IX razreda osnovne škole, 90 nagrada za učenike srednje škole  i 16 nagrada za učenike umjetničkih škola.

Nagrade će se, u zavisnosti od kategorije za koju se dodjeljuju, kretati od 500 do 2000 eura, a prosjek će biti 1000 eura.

– Nezavisno od konkursa, jedan dio učenika će po automatizmu dobiti nagradu iz sredstava Fonda i to oni koji su prošle godine osvojili nagradu na državnom takmičenju u znanju u organizaciji Ispitnog centra Crne Gore, ili međunarodnom takmičenju u znanju u koordinaciji Ispitnog centra Crne Gore – kazao je ranije ministar prosvjete Damir Šehović.

Ukupan fond za nagrade je pola miliona eura, a biće ih dodijeljeno oko 500.

5 Komentari

  1. Ukupno je deset dobitnika. Pored ovo četvoro nagradjene su tri učenice i dvoje nastavnika iz škole “Orjenski bataljon” u Bijeloj i jedna profesorica klavira iz Muzičke škole.
    Čestitke svima.

    • Hvala za Sava iako ne znamo ko je “Brokva”, mnogo mi je drago da se konačno stimulišu učenici koji mogu doprinijeti kako svome tako i uspjehu škola i na kraju i našeg društva

Ostavite komentar

*

code