POLICAJAC JAUKOVIĆ – ŽRTVOVAN I PRIJE SUDA

POLICAJAC JAUKOVIĆ – ŽRTVOVAN I PRIJE SUDA

430
0
Podijeli

dom jaukovicOdjeknula je Novim, Nikšićem i cijelom Crnom Gorom, još sinoć, vijest da je pucao sebi u glavu i tragično izgubio život 44-godišnji bivši policajac interventne jedinice Područne jedinice Herceg Novi, Božidar Jauković. Njegovo ime posljednjih devet mjeseci vezivalo se za kontraverzni sukob sa bivšim liderom LSCG, Slavkom Perovićem, na novskom Škveru, 5.juna prošle godine.
Kroz Perovićeve izjave nakon incidenta, kao i prije i poslije suđenja, pokojni Jauković bio je izjednačen sa atentatorom i izvršiocem ubistva na njega. U međuvremenu je suspendovan, ostao bez posla u službi u kojoj je, pričaju nam njegove kolege, bio omiljen. Uvijek na „prvoj liniji”, uvijek pravedan, ali „kratkog fitilja”. Nije dao nikada na sebe, a pogotovo kada nosi uniformu. Nije bježao ni pred kim, ali je izgleda izgubio bitku pod pritiskom javnosti i presudio samom sebi.

osmrtica jaukovicProšlonedjeljna presuda u Osnovnom sudu u Herceg Novom, kojom je Jauković za zlostavljanje Slavka Perovića osuđen sa 4 mjeseca zatvora nije bila pravosnažna, ali Jauković nije mogao dalje. Živio je kao podstanar na Toploj, ostavio je suprugu, dvoje djece, roditelje, dvije sestre, brojne prijatelje, ali i veliku dilemu – koga država štiti dok štiti sebe?
Biće sahranjen sjutra u rodnom Nikšiću.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code