POLICAJAC TADIĆ PRONAŠAO I VRATIO NOVČANIK SA 4.000 EURA

POLICAJAC TADIĆ PRONAŠAO I VRATIO NOVČANIK SA 4.000 EURA

167
0
Podijeli

Radule TadićSlužbenik granične policije Herceg Novi, Radule Tadić pronašao je juče u kafiću novačanik s blizu 4000 eura, vrijednim karticama na iznos od 50.000 eura i dokumentima, a onda sve vratio ruskom državljaninu Vječeslavu Basovu.

Tadić je ispričao novinarima, da je u pauzi posla svratio u kafe Saturnus sa kolegom. U toaletu je, u posudi u kojoj se drži toalet papir, ugledao novčanik u kojem je bilo vidljivo da ima više novčanica u različitim apoenima. Uzeo je novčanik, izašao na terasu lokala i pitao goste, da li je neko od njih vlasnik novčanika. Kako su svi negativno odgovorili, pozvao je konobara. Zajedno su izbrojili novac i pogledali dokumenta vlasnika, pronašli su i dvije platne kartice zlatnu i srebrnu, viza karticu i vozačku dozvolu na ime ruskog državljanina Vječeslava Basova.
U međuvremenu je Basov pozvao kafić i raspitivao se za novčanik, jer je shvatio da ga je izgubio negdje na putu od Herceg Novog do Bara. Uveče je došao po novčanik, a policajac Tadić priča da mu ni na pamet nije palo da prisvoji novac. Ne zanima ga ni nagrada, 10 odsto vrijednosti nađene sume, što pripada i po zakonu nalazaču. Ipak, od ruskog državljanina, mogao je bar dobiti lijepo hvala, primjetio je konobar Milenko Šakota, koji je osudio bahatost Basova.
Ovo je bio sasvim regularan postupak i čin koji ne treba previše medijski eksponirati, jer to je normlana dužnost svakog građanina, a pogotovo pripadnika policije – kažu nam u Upravi policije, koja se neće zvanično ni oglašavati povodom ovog događaja, iako su saglasni da je gest vrijedan pažnje.
Primjera čojstva nema mnogo danas, a Tadiću je ovo drugi podvig “spašavanja”. Samo što je prije dvije godine dok je radio na prelazu Sitnica sa BiH, uistinu spasao ljudski život, što je mnogo vrijednije od novca. Novljaniku Nadu Pištinjat je tada u podnožju Orjena ujela zmija. Tadić je pješačio 8 km i nosio je do mjesta gdje je mogao sletjeti helikopter.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code