Početna Društvo Policajac u Herceg Novom nezakonito pokušao da stranim državljanima produži boravak u...

Policajac u Herceg Novom nezakonito pokušao da stranim državljanima produži boravak u Crnoj Gori

12

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Dok je radio na dva granična prelaza, R.M. je u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke, saopšteno je iz Uprave policije.

Tako su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore, iako ta lica nisu prelazila granicu Crne Gore u tom periodu već su sve vrijeme boravila na našoj teritoriji. R. M im je na taj način omogućio produženje boravka na teritoriji Crne Gore protivno propisima koji se odnose na boravak lica u našoj državi.

Krivična prijava protiv R.M. je, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku. Iz Uprave policije će preduzeti mjere utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti, kaže se su saopštenju.

12 Komentari

  • Taj isti pandur bi smorio vecinu obicnih gradjana Crne Gore za neki mizeran ne namjeran prekrsaj ili slicno , pa sto sad mi trebamo da kazemo da je u redu sto je on napravio prekrsaj ??

   Nazalost nece on dobit cak ni otkaz , nama vecina policijskih sluzbenika nije inteligentna da prodje test sa pitanjem u kojoj ruci je kliker (ako je jedna ruka stisnuta u saku a druga otvorena)

   18
   13
 1. Glup propis do zla boga. To sa 3 mjeseca nema veze s mozgom. Donesen je zbog stranih radnika, i pravi nam dar-mar u turizmu i prodaji stanova. Npr.ako penzioner iz Norveške hoće da boravi ovdje cijele godine, jer sa norveškom penzijom on je ovdje bogat, neće moći to da uradi. Prihodi CG samo po osnovu ovog jednog penzionera bili bi 50.000 eura godišnje. Uz ovaj zakon – šipak.

  45
  3
 2. A da su prešli ganicu i vratli se poslije 5 minuta, onda bi svi bili čisti? Ne sprdajte se, zna se da su ti prelazi radi produženja boravka, čista zakonska farsa i da je radi produženja boravka, dovoljan samo formalan prelaz granice koji sebi može priuštiti svako..

  44
  5
  • Nije tacno,
   Stranaca sam i kao takav mogu ostati samo tri mjeseca, to sto neki ne znalci prelaze granice da im se pecatira pasos ne znaci absolutno nista.
   Od trenutka kad se ulazi u Drzavu se zapisuje ,po izlasku treba cekati sest mjeseca da bi ponovo mogao stranac da se vrati i boravi opet tri mjeseca.
   Ne znam koju je gresku napravio taj policajac ,ali u svakom smislu za ovo zasta ga optuzuju ja mu pruzam svoju podrsku jer je Granicna policija Crne Gore jedna od naj postenijih i naj ljubaznijih na svijetu. !

   8
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code