Policajci održali predavanje osnovcima o zloupotrebi petardi

Policajci održali predavanje osnovcima o zloupotrebi petardi

3
Podijeli

Edukativni čas pod nazivom “Prevencija zloupotrebe pirotehničkih sredstava” službenici Uprave policije MUPa – Centra bezbjednosti Herceg Novi održali su danas u četiri osnovne škole u Herceg Novom, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naime, službenici CB Herceg Novi su danas od 8:30 do podne, povodom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika, u osnovnim školama “Orjenski bataljon” u Bijeloj, “Ilija Kišić” u Zelenici, “Milan Vuković” na Savini i “Dašo Pavičić” na Toploj sa osnovcima razgovarali o zloupotrebi pirotehničkih sredstava, među kojima su kod djece najpopularnije petarde, kao i o posljedicama koje nestručnim rukovanjem ovim sredstvima mogu nastati. Đacima su podijeljeni i štampani materijali o ovoj temi.

Picerija i restoran

Cilj nastave bilo je upoznavanje osnovaca sa zloupotrebom pirotehničkih sredstava, kao i prevencija povrjeđivanja, izazivanja požara i narušavanja javnog reda i mira, koji mogu nastati kao posljedica zloupotrebe ovih sredstava, a naročito u vrijeme predstojećih praznika.

Ove aktivnosti će biti nastavljene i u drugim školama.

3 Komentari

  1. Lijepo.
    Sad bi trebalo malo starijima o (zlo)upotrebi automata,pušaka,noževa ,bombi
    i raznih eksplozivnih naprava,kojih se nagledasmo u poslijednje vrijeme.

  2. Edukacija je u redu ali sto policajci preduzimaju da otkriju uvoznike i prodavce pirotehnike koja je skoro svudje zabranjena jer se radi o eksplozivnim “igrackama” od kojih, cesto, stradaju upravo djeca?

    18
    1

Ostavite komentar

*

code