Početna Eco Policija ostvarila napredak u suzbijanju krivolova

Policija ostvarila napredak u suzbijanju krivolova

0

U proteklih godinu značajno su intenzivirane i unaprijeđene aktivnosti i rezultati policije na suzbijanju i procesuiranju nezakonitog ribolova. To je ocijenio Savjet za građansku kontrolu rada policije analizirajući aktivnosti Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koje se odnose na upotrebu eksplozivnih i električnih naprava pri ulovu ribe.

Ilustracija

Savjet je, prošlog ljeta, MUP-u Crne Gore dostavio poseban dokument u kojem su sakupljena saznanja na osnovu komunikacije sa više desetina građana i aktivista civilnog društva, a odnose se na tematiku krivolova i izvršenja krivičnih djela na području primorskih opština.

Picerija i restoran

Navodi se da je Uprava policije profesionalno i odgovorno odnijela prema dostavljenim podacima za koje se pokazalo da su bili operativno korisni za dalje preduzimanje službenih radnji i konkretnije rezultate policije. Savjet je takođe konstatovao da zbog dostavljenog dokumenta, na terenu, na bilo koji način nije bio ugrožen integritet i bezbjednost članova Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Javno je pohvaljen ministar Mevludin Nuhodžić, zbog ostvarenog napretka MUP-a Crne Gore u ovoj oblasti, a koje je, u sklopu ukupnih napora Vlade Crne Gore, zaduženo za niz aktivnosti koje su uspješno sprovedene ili se i dalje sprovode.

Savjet je ocijenio da je od ključne važnosti da se nastavi sa izgradnjom kvalitetne komunikacije policije sa građanima i zato treba nastaviti sa aktivnostima koji doprinose jačanju povjerenja i prevazilaženju uvjerenja, u javnosti, o postojanju veza određenih policijskih struktura sa licima koja se bave nezakonitim radnjama u ribolovu i da policija navodno toleriše nezakoniti izlov ribe.

Savjet je pozvao MUP Crne Gore da kod Vlade Crne Gore i Uprave za inspekcijske poslove inicira inoviranje Vladinog portala, kako bi se omogućila prijava prekršaja u ribolovu i krivolovu on line putem, kako bi građani mogli anonimno opisati prekršaj, poslati podatke o registarskoj oznaci ili imenu plovila te poslati sliku i video snimak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code