POLICIJA POTVRDILA – HAROVIĆ I MRDAK UHAPŠENI ZBOG MITA

POLICIJA POTVRDILA – HAROVIĆ I MRDAK UHAPŠENI ZBOG MITA

0
Podijeli

 uprava_policijeIz Uprave policije je i zvanično saopšteno da je hercegnovska policija uhapsila službenike Komunalne policije, Danila Harovića (51) i Miodraga Mrdaka (36) zbog sumnje da su primili mito.

Policija je, kako se navodi, prije dva dana saznala da su Harović i Mrdak od vlasnika restorana u Herceg Novom B.M., tražili novac da ne bi preduzeli službenu radnju prema njemu.
„Nakon konsultacija sa Specijalnim tužiocem u Podgorici Harović i Mrdak uhapšeni su juče, oko 16 sati i 30 minuta, u kafani “Zora”, nakon što su, kako se sumnja, od B.M. primili 500 EUR“, kaže se u saopštenju.
Policija sumnja, da je Harović više puta dolazio u restoran B.M., zbog pritužbi građana na glasnu muziku i da je nakon saznanja da vlasnik nema dozvolu, zatvorio objekat.

Picerija i restoran

 


Sumnja se da je Harović pozvao B.M. u prostorije Komunalne policije, gdje mu je bez prijema u kancelariju rekao „da će njegov slučaj biti u redu i da je potrebno da se u vezi sa daljim pojedinostima javi njegovom kolegi Mrdaku“.
„Mrdak je saopštio B.M. da mu za prekršaj koji je počinio slijedi prijava i moguća kazna od 1500  EUR, ali da se „to može završiti“ i bez podnošenja prijave ukoliko bi B.M. njemu i Haroviću dao novčani iznos od 500 EUR“, kaže se u saopštenju.
Harović i Mrdak su, uz krivičnu prijavu, predati Specijalnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su krivično djelo primanje mita.

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code