POLICIJA SA ĐACIMA NA ČASOVIMA O BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

POLICIJA SA ĐACIMA NA ČASOVIMA O BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

282
0
Podijeli

cas bezbjednosti hn1Policijski inspektor I klase za bezbjednost saobraćaja u Centru bezbjednosti Herceg Novi, Zoran Moračanin je zajedno sa kontakt policajcima u protekla tri dana obišao osnovne škole „Dašo Pavičić”, ” Milan Vuković” i “Orjenski bataljon”, gdje je održan po jedan čas bezbjednosti u saobraćaju.
Učenicima su prikazana tehnička sredstva sa kojima raspolaže saobraćajna policija, kao što su patrolna vozila, radio veze, dok su kontakt policajci djeci i učiteljima, objasnili svoju ulogu na pogodan način i u edukativnom smislu skrenuli pažnju na pojedine konkretne i bezbjednosne situacije u kojima se mogu naći u toku dolaska i odlaska iz škole, prilikom boravka u školi, školskom dvorištu.

cas bezbjednosti hn3Kontakt policajci su učenicima saopštili brojeve svojih službenih mobilnih telefona i poželjeli im srećan i uspješan boravak u školi.
Moračanin je rekao za naš radio da će saobraćajna policija obezbjediti pojačano prisustvo u blizini osnovnih škola u vrijeme dolaska i odlaska đaka prvaka, zbog regulisanja saobraćaja i zaštite djece od ostalih učesnika u saobraćaju.
– Cilj održavanja „časa bezbjednosti o saobraćaju”, je da se odmah na početku školske godine djeci, a najviše đacima prvacima, skrene pažnja, pruži pomoć i podrška u prevazilaženju pojedinih bezbjedonosnih problema koji mogu ugroziti njihove živote i zdravlje, pogotovo u bezbjednosti saobraćaja, njihov bezbjedan dolazak i povratak iz škole – kaže Moračanin.
Uprava policije je i ove godine u saradnji sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori, obezbjedila štampanje rasporeda časova za učenike I razreda osnovnih škola, koje su mališani dobili tokom časa o saobracas bezbjednosti hn2ćaju.cas bezbjednosti hn4

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code