Početna Društvo POLICIJA ZABRANILA OKUPLJANJE MATURANATA NA SAVINI

POLICIJA ZABRANILA OKUPLJANJE MATURANATA NA SAVINI

0

matur1Hercegnovskim maturantima prvi put nije dozvoljeno okupljanje posljednjeg dana nastave  ispred zgrade Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ na Savini.

– Došli su iz policije i obavjestili nas da nam nije dozvoljeno da se okupimo, kao i sve prethodne generacije ispred škole, jer bi to bilo narušavanje javnog reda i mira – rekli su svršeni srednjoškolci našem radiju.

Ipak, namjeru da sa društvom, sa kojim su proveli protekle 4 godine, proslave posljednji dan škole, ipak su ostvarili.

Lagano i bez ljutnje sa ozvučenjem uputili su se na plažu ispod škole, gdje su dočekali trubače i tu započeli zabavu, smatrajući da tu nikome neće smetati.

matur2Maturanti ove škole, njih 262 danas su i zvanično završili  nastavu, no obaveza još imaju. Od 4 .juna ih očekuje polaganje eksterne mature, koje će biti završeno 16 .juna, a četri dana kasnije biće im uručene i diplome.

Proslava maturske večeri zakazana je u hotelu „Plaža“ 26. maja, čemu će prethoditi defile gradom od 20 časova. Saznajemo i zanimljiv podatak da će ovo biti prva generacija koja nakon zabave u Plaži, nema rezervisan nastavak proslave ni u jednom kafiću u Herceg Novom.

– Ostajemo u hotelu dokle god nam dozvole, a nakon toga na burek i jogurt – kažu budući advokati, novinari, ljekari, građevinci, turistički vodiči…Većina svršenih srednjoškolaca iz Novog nastaviće školovanje u Podgorici ili Beogradu.

Podsjećamo da će i ove godine na Trgu Nikole Đurkovića, u petak, u podne, 202 učenika otplesati tradicionalni ples – kvadrilu.matur3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code