Početna Društvo Policije BIH i Crne Gore pregovaraju o izručenju Šilja, osumnjičenog za ubistvo...

Policije BIH i Crne Gore pregovaraju o izručenju Šilja, osumnjičenog za ubistvo Šarovića

1

Državljaninu Bosne i Hercegovine, Dušanu Šilju, (21) iz Istočne Ilidže, državljanina Bosne i Hercegovine, koji je osumnjičen za teško ubistvo Stefana Šarovića u Đenovićima, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, određen je ekstradicioni pritvor, saopšteno je iz Upave policije.

On je lišen slobode prije dva dana u Republici Srpskoj zahvaljujući kvalitetnoj koordiniranoj saradnji koju je crnogorska policija ostvarila sa policijom Republike Srpske.

“Policijski službenici Republike Srpske su postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, a shodno komunikaciji i saradnji koje je Sektor kriminalističke policije Uprave policije Crne Gore ostvario sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u ovom predmetu, 26.06.2019. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine – Republike Srpske lišili slobode D.Š. (21) iz Istočne Ilidže, državljanina Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Uprave policije .

Slijedi dalja komunikacija nadležnih organa Bosne i Hercegovine i Crne Gore radi izručenja ovog lica našoj državi, saopštili su iz UP.

 

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code