Početna Izdvojeno Političke partije na kampanju u Herceg Novom mogu potrošiti najviše 30.407,50 €

Političke partije na kampanju u Herceg Novom mogu potrošiti najviše 30.407,50 €

7

Na osnovu ovlašćenja iz Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Agencija za sprječavanje korupcije donijela je rješenje o visini iznosa sredstava koje politički subjekat može da utroši za finansiranje izborne kampanje za izbore odbornika u Skupštini opštine Herceg Novi, koji će biti održani 9. maja 2021.

Zakonom je propisano da najviši dozvoljeni iznos ne smije preći iznos budžetskih sredstava koja se odvajaju za finansiranje troškova izborne kampanje, a koja su na nivou od 0,25% planiranog tekućeg budžeta opštine.

Tekući budžet Opštine Herceg Novi za 2021. godinu iznosi 12.163.000 €. Kako se za izbornu kampanju iz opštinske kase opredjeljuje 30.407,50 €, to je ujedno i limit troškova za kampanju po političkom subjektu.

Vodeći računa o transparentnosti, kredibilitetu i legitimitetu izbornog procesa, Agencija će kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, vršiti suštinku kontrolu njihovih aktivnosti, a posebno kontrolisati sredstva prikupljena iz javnih kao i privatnih izvora, u skladu sa Zakonom.

7 Komentari

 1. Kada ćete uplatiti novac Crvenom krstu da bi gladni imali šta da jedu za praznike sram vas i stid bilo! Dali ste paket hrane pred Novu godinu pa mislite valjda da nam još traje, ovo je sramota

 2. Odakle pare da se betoniraju dvorista za glasace Novske Liste !
  Zidaju se medje samo daj glas sramota!
  Ne razumem sta sve ovo treba Milosu K ?
  Sta ce mu glasaci koji su sijali mrznju za vrijeme.litija ! Ostavi se Dps a Milose !

  20
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code