Početna Društvo Polumaturanti iz Zelenike proslavili u Herceg Novom svoje veče

Polumaturanti iz Zelenike proslavili u Herceg Novom svoje veče

4

Trg podno gradske Tore ispunili su večeras mladost i ljepota, ozbiljna, svečana garderoba ili sportska elegancija, ali tek po neki trag zrelosti na licima dječaka i djevojčica – polumaturanata.

Roditelji, tetke, sestre, prolaznici… neumorno su lentrali, da zauvijek sačuvaju dio večeri u kojoj su njihova djeca, komšije, sugrađani zakoračili u novo životno doba.

Nakon Trga učenici su prodefilovali Njegoševom do Dvorane Park, a odatle u Gradsku kafanu, gdje će večeras slaviti kraj osnovne škole.

Učenike je prije početka proslave direktorica Snežana Mirković podsjetila da završavaju osnovnu školu, te da će školovanje neko nastaviti u gimnaziji, neko u turstičkoj, a neko će se odlučiti i za zanat.

– Svi vi danas zajedno krećete u jedan novi svijet. Svijet ni odraslih, ni previše malih, ali znam da ste na dobrom putu i da ćete vrlo brzo otkriti šta želite. Od vas se očekuje da izrastete u zdrave ličnosti i dobre ljude, da budete dobri sebi. Želim da budete srećni, da volite to što odaberete, da tragate ako odmah ne pronađete, ali da nikada ne odustanete od onoga što zaista želite i volite – poručila je ona učenicima.

Direktorica Mirković posavjetovala je buduće srednjoškolce da se klone neukusa i poroka, da svakodnevno uče i ulažu u sebe. Ona im je na kraju, u ime cijelog kolektiva OŠ „Ilija Kišić“, poželjela da uvijek budu zdravi, da mudro odlučuju i da sa lakoćom riješavaju sve probleme.

4 Komentari

  1. Govor se drzi u sali u kojoj je proslava a ne po ulicama. Ugledajte se na srednju koja ima tradiciju u proslavi mature. Svakako, neka je sa srecom.

  2. Nijesu đeca kriva ništa,učitelji i vaspitači ih smišljeno udaljavaju od života,tako da kasnije ne znaju ni što je bonton,ni domaćinstvo,ni red nikakvi.Misle da je život provod,a da će im sve s neba panut što im treba,da je najvažnije biti pobunjenik…..Ne znaju za dobardan,svakome kažu zdravo,ne ustaju starijima,ne rade kad se zaposle,uzalud im dokazi o školi kroz koju su prodefilovali.

    10
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code