Početna Društvo Polumaturanti OŠ „Milan Vuković“ proslavljaju završetak škole

Polumaturanti OŠ „Milan Vuković“ proslavljaju završetak škole

12

U noćnom klubu Casa u Igalu u toku je proslava polumaturske večeri đaka OŠ „Milan Vuković“. Mladost, ljepota i elegancija. Tim bi se riječima moglo opisati kako je izgledala povorka đaka koji, nakon 9 godina, završavaju jedno životno poglavlje.

Direktorica Tanja Relić poručila je polumaturantima da se nada da će im osnovna škola ostati u lijepom sjećanju, prije svega zbog druženja, sklopljenih prijateljstava, prvih ljubavi.

– Nadam se da će vam se lijepo sjećanje na dane provedene u školi probuditi i kada nastavite školovanje i shvatite da su situacije u kojima ste se možda zapitali, a vjerovatno je bilo takvih, „zašto ovo moram da učim, šta će mi to u životu“ bile zapravo korisno iskustvo, koje će vam pomoći tokom daljeg školovanja i života – kazala je Relić i poželjela svim šacima uspjeh u daljem školovanju i životu.

Polumaturantima su se obratile i predstavnice svih odjeljenja, koje su se zahvalile nastavnicima i razrednim starješinama. Andrea Seferović je kazala da je početak godine bio pun predrasuda, završili su se „sa rukom u ruci“.

– Sklopili smo nova prijateljstva, ponešto naučili i zabavili se. Bilo je to jedno divno iskustvo, ispinjeno smjehom i po nekom suzom – kazala je ona.

Anđela Vuković je zapitala svoje prijatelje da li shvataju šta znači završiti osnovnu školu.

– Osnovna škola bila je, nadam se da ćete se složiti samnom, priprema za budućnost, za vrata svijeta odraslih. Pozdravljajući se sa školo, nesvjesno se opraštamo i od djetinjstva, onih bezbrižnih dana – poručila je Vuković.

Milica Karadžić u iskrenom govoru kazala je da oni možda i nisu bili učenici za primjer, te da im i ocjene možda nisu takve.

– Ko misli da je to smisao škole, jako je pogriješio. Smisao je druženje, učenje o životu i o tome kako postati čovjek. Možćda je neko imao jedan iz matematike, ali će kasnije postati veliki slikar ili fudbaler. Sada slijedi novo poglavlje života, fakultet, posao, nešto treće… – ističe ona.

Anđela Đurović poželjela je drugarima da pronađu svoj put i njime stignu do cilja.

– Treba da pronađemo „ono nešto“ u čemu ćemo naći sreću i zadovoljstvo. Jer, šta je život bez sreće? – kazala je Đurović.

Nastavničko viječe, na prijedlog Komisije za izbor učenika generacije, jednoglasno je izabralo učenicu Ivanu Tomašević, koja je ovogodišnja dobitnica diplome Luča.

Uz nju, diplomu luče dobile su i Zorica Knežević, Jovana Kojčinović, Milica Karadžić i Anđela Đurović.

Dodjela diploma i nagrada za učenike generacije, lučnonoše i ostale učenike, koji su tokom ove školske godine osvojili brojne nagrade na raznim takmičenjima, biće upriličena u srijedu, 29. Maja u 18 časova u školi.

12 Komentari

 1. Za “roditelja”…ili ste zluradi i namjerno sirite dezinformacije, da ne budem grub…ili vam je vas naslijednik/ca uzeo/la pare……za nesto sto se nije placalo…
  Tamo je bilo besplatno!

  3
  1
 2. Kad neko završi samo osnovnu kaže se da nije završio ništa; rano je za slavlje,odrasli izluđuju đecu.Ova slavlja poslednih godina su nam stigla odnekle….prećeruje se u svemu.Sva đeca su lijepa,ali fali vaspitanja.

  11
  1
 3. Svaka čast koleginici Tanji na hrabrosti da se uhvati u kostac sa nagomilanim problemima Oš “M.Vuković”. Rezultati su zaista vidljivi. Nadam se da će izdrzati u svojim namjerama i da će Ministarstvo prepoznati pozitivne promjene.
  Dragi sugradjani koji komentarišete noćni klub…pitam Vas gdje su slavili ucenici prošle,pretprošle i svih godina u nazad? Jedina razlika je što je ovoga puta sve bilo besplatno!

  18
  5
 4. Lijepo i divno je vidjeti nasu djecu,Ali moram dodati da zaista Nocni klub nije mjesto za ovakva slavlja pogotovo ne kaza gdje su se cuda desavala….cuda i katastrofe….
  Mislim da ova djeca i sva druga zasluzuju mnogo jepse mjesto i bilo bi dobro da direktori to imaju u vidu….
  Dali sala hotela ili motela ,gradske kafane ne ulazim u izbor ali praviti maturu u diskotekama nije kako bih rekao …primjereno…..treba da.slave i zivi bili 100 godima al mislim da se to moze mnogo ljepse organizovati….zar ne moze bolje od case i la bambe…..

  20
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code