Početna Društvo Polumaturu proslavilo 180 učenika iz škola sa Tople i Bijele

Polumaturu proslavilo 180 učenika iz škola sa Tople i Bijele

8

Učenici završnih razreda najveće hercegnovske OŠ Dašo Pavičić, njih 117, kao i OŠ Orjenski bataljon iz Bijele njih 64, svečanim okupljanjem i žurkom u Gradskoj kafani i restoranu Olimpija u Kumboru, otpočeli su proslavu polumaturskih večeri.

Osnovci Daša Pavičića, zajedno sa nastavnicima, okupili su brojne Novljane u Parku Boka, a ispred Dvorane Park upriličen je prigodan kratak program. Maturanti su nakon prozivke “pozirali” na skalama. Predstavnici svakog od 4 odjeljenja zahvalili su nastavnicima na nesebičnom znanju koje su im utkali, na svim nestašlucima koje su opraštali, kao i svojim drugovima iz razreda, sa kojima su proteklih 9 godina stvarali uspomene za cio život.

Picerija i restoran

Direktor škole, Branislav Krečković polumaturantima je poručio da su njihovi rezultati najbolja potvrda dobrog rada u školi:

“Upravo vaši rezultati pozicioniraju našu školu kao jednu od boljih ne samo na ovom nego i širem prostoru. Želio bih da vrijeme koje ste proveli ovdje pamtite kao lijepo. Mladi ste ljudi, a mladima pripada da mijenjaju svijet. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje mijenja svijet, kazao je i Nelson Mendela”, podsjetio je Krečković.

Polumaturantima je poželio puno sreće u narednom školovanju, ističući da bi volio da budu jednako dobri kao što su bili i u Osnovnoj školi.

Pozdravio je i nosioce Luče za 2018/2019 godinu, a to su: učenici IX1 – Sanja Đurić, Anđela Popović, Kristina Vlaović, Tijana Stojanović i Dejana Šumar. Iz IX 2 nosioci Luče su: Ana Vlaović, Đorđe Čvorović i Nikolina Lučić. Iz IX3 nosioci Luče su: Mihajlo Aničić a iz IX4 Zorica Marić i Bojan Stanković.

Prije početka žurke u Gradskoj kafani, u Parku Boke polumaturanti su ove trenutke ovjekovječili, slikajući se sa porodicom, prijateljima, učiteljima….

Zanimljivo je da su se polumaturanti, uprkos “histeriji” oko oblačenja, frizura i slično, predstavili upravo onako kako treba da izgledaju djeca koja napuštaju Osnovnu školu.

Bez pretencioznih toaleta, bez vratolomnih štikli, prenaglašenog make-upa, “preozbiljnih” frizura, fovističkih boja, maturantkinje su pokazale kako treba ti lijepo i svečano, u skladu sa godinama. Velik broj djevojaka i dječaka došao je u patikama, koje su ukombinovali sa kratkim haljinicama odnosno farmericama i košuljama. I uz sve to – bili svečani, taman onoliko koliko je trebalo za tih pola sata “paradiranja”. S obzirom da su noć proveli na nogama, patike su se ujedno pokazale i kao veoma praktično rješenje.

Polumaturanti OŠ Ilija Kišić iz Zelenike proslaviće polumatursko veče 23. maja, a učenici OŠ Milana Vuković noć kasnije, odnosno 25. maja.

Podsjetićemo da će maturanti JUSMŠ Ivan Goran Kovačić danas u podne na glavnom gradskom Trgu plesati maturski ples quadrille, dok će matursko veče proslaviti 25. maja.

8 Komentari

 1. Treba da je sramota direktoricu osnovne skole u Bijeloj na losoj organizaciji i nepostovanju maturanata i njihovih porodica koji su kao ovce stojali sami u dvoristu preko sat vremena.Niko od nastavnika ni direktorica nije se udostojio da se obrati djeci.A zatim su se neorganizovano uputili prema Olimpiji,bez organizacije prevoza…Sramota koja se iz godine u godinu ponavlja….Jadna djeca…

  18
  • Zaista nije i uglavnom komentari nas roditelja, djece iz O.Š. Dašo Pavičić , su baš pozitivna.A ako je to sve tako, u vezi djece iz Bijele, e neka je onda sramota direktoricu i organizatore!Djeca su zaslužila najbolje moguće.

 2. Sve je ovo lijepo,ali prerano za ovakve haljine,sta ce za maturu poslije stednje skole da oblace,ne znaju ni u patiike da hodaju a sve na stikle,u fulu sminka,frizure,nokti…rano je za ovo

  18
  3
 3. prije nekih dvadestak godina u oš dašo pavičić bilo nas je u generaciji koja je svršila 8. razred oko 180, a odeljenja sje bilo šest: A, B, V, G, D i Đ. njegoševa slika je bila na zidu u holu škole.

  danas svega 4 odeljenja sa samo 117 učenika u istoj školi. azbučnih odeljenja više nema, a nema ni njegoša…

  omladino, nek vam je nazdravlje, gradite neku bolju budućnost, ali svoju. za našu kolektivnu je više kasno.

  25
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code