Početna Društvo Pomjerena naplata ulaznica za Avanturistički park od sredine maja

Pomjerena naplata ulaznica za Avanturistički park od sredine maja

4

Ulaz u Avanturistički park na Vrbanju, u zaleđu Herceg Novog, i dalje je besplatan, iako je naplata trebalo da krene od 1. aprila. Razlog tome je što hercegnovski odbornici još nijesu dali saglasnost na predloženi cjenovnik, što bi trebalo da urade u nastavku skupštinskog zasijedanja, 8. maja.

Cijene će, kako je ranije najavljeno, biti 5 eura za djecu, 10 za odrasle, s tim što će Novljani, uz ličnu kartu, moći da ostvare popust od 50%.

Do tada, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, pod čijom je ingerencijom park od 1. marta, intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture i uvođenju novih sadražaja. Do kraja aprila trebalo bi da stignu dva toaelta, kao i brvnara od 30 m2, koju će koristiti za odlaganje opreme, bicikala i kancelarijski prostor, potvrdila nam je direktorica Agencije, Milja Vitorović:

„Opremu smo prinuđeni da nosimo sa sobom, što nije praktično, jer je riječ o skupoj opremi, koja mora da bude gore . Imamo i čuvara koji boravi u malom kiosku, dva sa dva metra, koji je neuslovan i gdje na dnevnom nivou ostavljamo neke stvari. Uz brvnaru, nastojaćemo da do kraja aprila postavimo i dva toaleta” -navela je Vitorović.

Do početka glavne turističke sezone trebalo bi dio glavnog puta do parka na nekim mjestima proširiti kako bi veliki autobusi nesmetano mogli da dovode posjetioce. Za sada, do parka saobraćaju dva minibusa kompanije Blueline, koji subotom i nedjeljom polaze sa glavne Autobuske stanice u 9 i 15 h i 15.30 h, a povratak sa Vrbanja je u 10 i 16.15 h. Ostalim danima saobraćaju redovne linije.

Vitorović vjeruje da bi do Adventure week-a, koji je najavljen za 31. maj, 1. i 2. jun, sve trebalo da bude završeno, kako bi spremno dočekali najprije partnere iz projekta Adriatic canyoing, ali i glavnu sezonu.

Za kraj maja najavljene su veće organizovane grupe posjetilaca iz Dubrovnika. Za sada, park posjećuju uglavnom domaći – Novljani, ali i individulano Trebinjci i Dubrovčani, uz manji broj gostiju iz Rusije i Njemačke. Od početka aprila, adrenalinsku avanturu iskoristilo je 305 posjetilaca, najviše djeca.

U parku su angažovana sada četiri instruktora. Upravo je završen konkurs za obuku još dva spasioca, koji bi trebalo da budu angažovani tokom sezone.

 

4 Komentari

  1. Hvala vam na ovom divnom parku i na slobodnim i povoljnim ulaznicama. Isla sam u ovakve i slicne parkove, em sto su jako skupi, em sto je ovaj nas veoma interesantan.

    • Nisi ti nidje isla legendo kad ti je ovaj na Vrbanj interesantan…
      Ili imas direktne koristi (neko zaposljen iz tvoje porodice) ili mislis da ce “dobra” cijena da privuce nekog…
      A koza nogu slomi dok dodje do tog vajnog parka

  2. Sa ovom Vitorovićkom proći ćemo kao i sa svima zasad. Lično znam da je Zarubica bio na konkursu, svima nama dobro poznat kao uspješani i čovjek od ideja. Vama je gospodo bitna politika, a što će biti sa zaleđem, najmanje vas to interesuje. Za g-đu sam čuo daje ekonomista, ali prvi vidikovac građevinsko dijelo. Koliko je uspješan priča se u Kruševice. Pa ljudi to je sprdnja … dokle mislite tako … G,- do VRAĆATE NAS UNAZAD

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code