Pomoć Opštine Sindikatu Bolnice Meljine od 25 hiljada eura

Pomoć Opštine Sindikatu Bolnice Meljine od 25 hiljada eura

3226
7
Podijeli

bolnica meljine 5Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom bili su jednoglasni oko odluke da se iz sredstava stalne budžetske rezerve, opredijeli jednokratna pomoć zaposlenima u PZU Meljine u iznosu od 25.000 eura. Kako je obrazložila sekretarka za finansije, Irena Vučković,  Sindikalna organizacija se prethodno Opštini i obratila za pomoć, nakon višemjesečnog zastoja u isplati plata.

Gordana Rajević iz DPS-a pozdravlja odluku o jednokratnoj pomoći, jer je to prije svega socijalna mjera za radnike koji nemaju sredstava za osnovne životne potrebe, a rade predano i spasavaju živote. Mada samo kap u moru, kaže Rajević, to je dobar gest Opštine koja želi da bolnica opstane u sistemu javnog zdravstva na čast svim građanima, iako je nedavno blokirala račun te ustanove, kao jedna od brojnih povjerilaca.

Picerija i restoran

Za  Obrada Gojkovića to što ne reaguju nadležne institucije izaziva sumnju da iza svega stoje moćni lobiji koji ne dopuštaju da se problem riješi kako bi se domoigli atraktivne lokacije u Meljinama. On smtra da stečaj nikako ne može biti rješenje za Bolnicu i predlaže da svi nadležni, Opština, resorni ministri, vlasnik Bolnice i Sinidkat hitno sjednu i dogovore se kako da opstane ustanova dok se ne raskien ugovor sa Atlas grupom.

– PZU Meljine je  godišnje od Fonda zdravstva dobijao 2,5 miliona eura. Dakle novac postoji i treba ga usmjeriti na radnike i opskrbljivanje bolnice. Činjenica da nije pokrenut raskid ugovora govori jasno  da postoje ti moćni lobiji. Zvanična inicijativa morala je doći iz Opštine, koja je morala zatražiti javni sastanak sa vlasnikom i svim resornim ministarstvima i izaći sa stavom da bolnica funkcioniše normalno do raskida ugovora, kazao je Gojković, apelujući na Natašu Aćimović, da inicira sastanak.

Mladen Ivanović se umnogome saglasio sa Gojkovićem i predložio još dva zaključka, da Vlada hitno raskine ugovor sa Atlas grupom, ali da do tada Bolnicom zajednički upravljaju država i opština. Oba zaključka su usvojena, kao i predlog zaključka Miloša Konjevića, iz Novske liste, za formiranjem Radne grupe sastavljene od svih političkih partija kako bi se pomoglo Sindikatu i menedžmentu u rješavanju problema.

so hn 180716Danijela Đurović, odbornica SNP-a je insistirala na vraćanje PZU Meljina u sistem javnog zdravstva. Rješenja ima, ali  nedostaje volje, smatra ona.

Slobodan Radović Krušo, odbornik DPS-a, kazao je, da su danas bolnicu posjetili potpredsjednik Vlade Petar Ivanović, i ministar zdravlja Budimir Šegrt, koji će razgovarati sa zaposlenima, nakon čega će uslijediti sastanak na višem nivou, izrazivši uvjerenje da će problem brzo i biti riješen.

O nastavku 22.redovne sjednice SO odbornici će biti blagovremeno obaviješteni.

7 Komentari

  1. e žalosna nam majka,što dočekasmo da ostanemo bez bolnice ,bez porodilišta.hoće li neko pokazati krivca za ove naše jade.uništiše nas ovi stojseri,što ser spuštiše sa sjevera.obrstiše sve što je valjalo i ostaviše jad i bjedu.no bolje nijesmo ni zaslužili.umri marvo,i ja ću sa tobom.

  2. Pkb sindikat je kao vlada…predsjednik bivsi asistent privatizacionog advokata, zemunca ,radi u drugu firmu a jos na funkciju 🙂 uz to niko ni rijeci gdje ode skoro sto hiljada radnickih para koje bivsa dozivotna lagano spapunja….jos funkcionise kancelarija nvo-sindikat-logistika na toploj,zalost i tuga :-X ovo je mala maca za pkb sindikalizam

  3. Ovako su sve privatizovali u HN, zaposleni na milost i nemilost birokrata i “sposobnih” vlasnika. Možda građani a i političari izvuku pouku i razmisle što bi moglo da bude sa Institutom.

Ostavite komentar

*

code