Početna Društvo Pomoć za 400 porodica RE populacije: Paketi sa namirnicama i za Rome...

Pomoć za 400 porodica RE populacije: Paketi sa namirnicama i za Rome u Drenoviku

12

Help i nevladina romska organizacija mladih Koračajte sa nama – Phiren Amenca, uz finansijsku podršku Evropske unije, organizuju akciju u okviru koje će biti podijeljeno 600 paketa pomoći za oko 400 porodica romske i egipćanske populacije.

Foto: FB Crveni krst Herceg Novi

Kako je saopšteno, akcija se organizuje za RE porodice u Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom, a ukupna vrijednost paketa pomoći je oko 12,4 hiljade eura.

Akciji se pridružio i Crveni krst Herceg Novi.

– Sa prijateljima iz nevladinih organizacija HELP i Romska organizacija mladih, posjetili smo naselje Drenovik i obezijedili pomoć za 12 porodica. Nastavićemo u narednom periodu da pratimo stanje porodica u ovom naselju kao i u cijelom gradu i pružamo neophodnu humanitarnu pomoć i pomoć u nabavkama za starija lica i lica u samoizolaciji – kaže se na FB stranici Crvenog krsta Herceg Novi.

12 Komentari

 1. Nemam nista ni protiv Roma a ni ‘ izbjeglica’, koji to vise nisu jer su ovdje vec 25 god. minimum, ali je sramota da niko od drzave ne zeli da ima sluha za Crnogorce, starosjedioce, koji krpe kraj sa krajem, ali ne kukaju i nemaju svoju NGO koja ce da se bori za njih.
  Ocekivalo se da ce drzava stati iza socijalno najugrozenijih, ali se to nije dogodilo, niti ima nagovjestaja da ce.
  Romima se izgradili stanovi, izbjeglicama takodje, pojedinim, ali ne sumnjam da ce jos, i treba, a sta da ocekuju mladi koji ne spadaju u ove 2 grupe, koji nemaju posao, zive kod roditelja ili su podstanari, a znaju koliko je sve ispolitizovano u drzavi…
  Kako mislite drzavni aparatu da im omogucite normalne uslove za razvoj i osnivanje porodice??
  Sta je vas strateski cilj ‘najrazvijenija drzavo zapadnog balkana’?
  Da li planirate da se uzdizete do neba kako ste spasili Crnu Goru i sve njene gradjane od korone i da vam to bude glavni adut na izborima, zajedno sa praznom i laznom pricom o EU integracijama?

  1
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code