Početna Društvo Pomoć za oko 200 novskih porodica koje su se obratile Call centru...

Pomoć za oko 200 novskih porodica koje su se obratile Call centru Crvenog krsta

1

Mjesec od nove koordinisane akcije hercegnovskih humanitaraca, volontera, Crvenog krsta i Opštine Herceg Novi, pomoć je obezbijeđena za oko 200 porodica koje su se obratile  Call centru OOCK Herceg Novi.

Foto: Crveni Krst Herceg Novi

U tom centru su tokom radnih dana i subotom aktivna 4 operatera. U pripravnosti je za sada ukupno 10 volontera, koji jednom sedmično dostavljaju pomoć kome je ona neophodna.  Za sada je dovoljan broj volontera, iako je u međuvremenu u hercegnovskom Crvenom krstu organizovana obuka za nove volontere.Oni će biti angažovani po potrebi.

Koordinatorka OO CKHN, Mira Krsmanović, kazala je Radiju Jadran da je od početka akcije Call centar primio više od 200 poziva-zahtjeva za pomoć. Uspostavljeni su priroriteti lica koja imaju pravo na pomoć:

„To su najčešće lica u samoizolaciji, oni koji su ostali bez primanja odnosno bez posla, višečlane porodice sa minimalnim primanjima, penzioneri sa malim primanjima, samohrane majke ali ne sve već samo one koje imaju mala primanja, kao i podstanari. Svi u stanju socijalne potrebe. Do sada smo pružili pomoć za 150 porodica“, precizirala je Krsmanović.

Novčanu pomoć od 1.500 eura uputila je Opština Herceg Novi čime su obezbijeđene osnovne životne namjernice za 60 porodica. Lokalna uprava obezbijedila je i auto za dostavu pomoći za lica u samoizolaciji i stara i nemoćna lica, a pomoć se dostavlja jednom sedmično, podsjeća  Krsmanović:

Foto: Crveni Krst Herceg Novi

„Crveni krst  Crne Gore je od 26.februara do danas donirao brašno, hranu, higijenska sredstva i vreće krompira za 50 porodica. Danas je donirana druga tura pomoći za 100 porodica u brašnu, hrani i higijeni, koja će biti podijeljena narednih dana. Imamo više od 50 lica koja su prioritetna“, navodi ona.

Uz sve ovo, majkama sa bebama donirano je više od 20 bebi paketa.

Call centar za sada funkcioniše besprijekorno, zajedno sa volonterima, a situacija je znatno lakša nego u prvom talasu epidemije prošle godine, budući da većina prijavljenih sami dolaze do prostorija CK i preuzimaju pakete. Ostalima se pomoć distribuira.

Podršku u koordinaciji pružala su tokom prvih deset dana akcije i dva volontera CKCG.

Foto: Crveni Krst Herceg Novi

Podsjećamo da svi kojima je pomoć neophodna mogu kontktirati Call centar na broj 031 327-320 ili 067/419-735, svakog radnog dana od 7 do 14 h, subotom od 7 do 12 h.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code