Početna Društvo POMORCI ŠIROM SVIJETA SLAVE SVOJ DAN

POMORCI ŠIROM SVIJETA SLAVE SVOJ DAN

0

more_Svjetska pomorska organizacija (IMO) je narednu sedmicu proglasila sedmicom podizanja svijesti o značaju pomorskog zanimanja, a sve povodom 25. juna, Dana pomoraca.

 

– Kada se zna da se gotovo 90 posto svjetskog transporta roba obavlja pomorskim putem, onda bi trebalo makar danas na Dan pomoraca da budemo svjesni koliki je njihov doprinos svjetskoj privredi i trgovini. Zbog toga IMO nastoji da putem globalnih društvenih mreža, potakne i mlade i stare da makar na kratko razmisle o životu i radu pomoraca i da svoje mišljenje podijele sa drugim ljudima – navodi upravnica Pomorske biblioteke u Kotoru, Ruža Danilović. Pomorska biblioteka, kao sastavni dio Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, ustanove koja u kontinuitetu obrazuje pomorce i pomorske stručnjake gotovo 53 godine, pridružuje se IMO-voj inicijativi za obilježavanje Dana pomoraca čestitajući svim pomorcima, posebno pomorcima Crne Gore, njihov dan.

– U nastojanju da oko Fakulteta za pomorstvo u Kotoru okupimo pomorce, pomorske stručnjake i stručnjakinje koji su diplomirali ili na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru ili na Višoj pomorskoj školi, kao prethodnici Fakulteta, pozivamo sve one koji žele da postanu članovi Alumni asocijacije Fakulteta za pomorstvo u Kotoru da nam se jave. Alumni tj. diplomirani studenti Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, koji su ostvarili uspješnu karijeru kao oficiri, kapetani, upravitelji ili su se istakli kao pomorski stručnjaci-profesionalci na kopnu, su garancija kvaliteta ove visokoškolske ustanove bogate tradicije – tvrdi Danilovićka.

Kontakt podaci Pomorske biblioteke mogu se naći na sajtu Fakulteta za pomorstvo Kotor.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code