Ponedjeljak i utorak, neradni, praznični dani

Ponedjeljak i utorak, neradni, praznični dani

11
Podijeli

Neradni dani povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Crne Gore biće ponedjeljak 21. i utorak 22. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Oni su podsjetili da se, na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Dan nezavisnosti praznuje 21. i 22. maja.

Picerija i restoran

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova, čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, kaže se u saopštenju.

11 Komentari

 1. Vidim ima ovdje i onih koji opravdavaju rad za praznike. Sve bi to bilo u redu da ti ljudi koji rade dobiju i uvecane dnevnice za te dane. Ovako ih vlasnici firmi, preko svojih sefova, izrabljuju i ono sto bi trebali da daju radnicima uzimaju za sebe. E takve privatnike treba kaznjavati zajedno sa nihovim sefovima koji su tu postavljeni da nadgledaju kradju radnika.

  5
  2
 2. Evo jos jedna prilika da inspekcija rada izade na teren u ta dva dana i vidi da rade i oni cija djelatnost nije od javnog interesa. Podjite do Debelog Brijega i naci cete sve speditere na svojim radnim mjestima, a za to nece primiti praznicnu nadoknadu. Cak nece primiti ni nadoknadu za nocni rad za vrijeme praznika. Istina, nadoknadu za nocni rad ne primaju ni u vrijeme nepraznicnih dana ni vikenda. Pozdrav mom skolskom drugu, napacenom spediteru.

  9
  4
 3. Rade li zaposleni u HD Lakovic,Voli,Aroma…Njihovi vlasnici svi do jednog
  “veliki DPS”igraci i “postovaoci ove drzave”,a radnici im rade kao
  robovi 365 dana u godini.Sramota kako postuju drzavu i drzavne
  praznike.

  30
  • Ništa ti ne razumiješ. To je praznik za one koji stvarno imaju što da slave. Tj. državne i opštinske službenike, koji su privilegovana kasta građana. Malo posla, velika plata, lako do kredita, slobodni vikendi, slobodni praznici mjesec plaćenog godišnjeg, nikakva odgovornost. A šta da slave radnici koje si nabrojao?

   13
   3

Ostavite komentar

*

code