Početna Ekonomija Poništen tender za Brodogradilište

Poništen tender za Brodogradilište

8

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić, poništio je tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 5,2 miliona eura, prenosi Mina business.

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela tender je objavila 26. jula.

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,9 hiljada eura, odnosno 393 hiljade eura, kao i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 32,31 hiljadu eura.

Na prodaju su bile ponuđene i portalne okretne dizalice po početnoj cijeni od milion eura, Hammelman pumpa sa opremom za 49,68 hiljada eura, oprema stolarske radionice za 5,33 hiljade eura i alati i druga oprema za 452,18 hiljada eura.Po početnoj cijeni od 2,5 miliona eura na prodaju je i zemljište u Bijeloj.

Ponude su se Privrednom sudu mogle dostavljati do petka.
Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je prije dvije godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.
Na ranijim tenderima za prodaju imovine Brodogradilišta, prodati su veliki i mali dok. Veliki dok je za 11 miliona eura prodat litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, a mali Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske za 2,1 milion eura.

Premijer Duško Marković saopštio je krajem jula da je konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, otkupio dio infrastrukture Brodogradilišta.

8 Komentari

 1. Ovaj Ostojic se igra tenderima! Moze mu se! Nije mu presa! Dere platu ko zna koliku i jos kaze: Prihodovao sam od uvodjenja stecaja 16 mil. xaxa E Ostojicu nisi ti nista prihodovao nego rasprodajes sto su generacije sticale. Evo preko 2 god. nisu prstom mrdnuli. Grit stoji, hale trunu, radnike na biro, od remonta jahti ni r osim na papiru,… E narode koji sve ti kroje sudbinu.

  24
 2. Stecani koji je zadužen da imovinu radnika otme i legalizuje njen prelazak u ruke mafije, sve u krugu i blizini obale… Dio je organizovane grupacije koja je ostavila na hiljade radnika bez posla i imovine u procesu otimanja gradjevonskog zemljišta. Ekonomsko podriva je CG i je jedna od posledica uz mnoge druge….

  39
  3
  • Gluposti!
   Postoji pravni problem oko dobijanja koncesije obavljanja brodoremontne djelatnosti prije kupovine dijela imovine u privrednom sudu.
   Za toje poništen tender.
   Jedini ponuđač je Damen,i to je ugledno evropsko brodogadilište.
   “Mafija” je samo u palanačkom duhu “internet hafiza” koji se glasnu po forumima i komentarima.

   4
   47
 3. Sto je sa one tri cetiri farsonjere koje kotiste godinama buvsi radnici Brodogradilusta. Srsmota oce li i njih da prodaju strateskom partnetu a tsdnike sa djecom ostave na ulici. Ima li ko ds pita ovog Ostojica o cemu se tu radi.

  43
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code