Ponovljen tender za drugu fazu radova na Potkopu u Mojdežu do 4....

Ponovljen tender za drugu fazu radova na Potkopu u Mojdežu do 4. maja

2
Podijeli

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, odnosno Direkcija javnih radova objavila je 20.marta tender za izbor izvođača za sanaciju i rekonstrukciju hidrotehničkog potkopa (tunela) u Mojdežu. Procijenjena vrijednosti projekta sa uračunatim PDV-om: je 286.000 €.

Tender će biti otvoren do 4. maja, kada će u prostorijama Direkcije biti organizovano i javno otvaranje ponuda, dok će odluka o izboru biti donijeta 60 dana nakon toga. Rok za završetak radova je 70 dana od uvođenja izvođača u posao.

Picerija i restoran

Riječ je o ponovljenom tenderu za drugu fazu radova, jer je onaj raspisan 2016. godine zbog žalbene procedure obustavljen, iako je izvođač već bio izabran.

Druga faza sanacije podrazumijevaće kontrolisano isticanje podzemnih voda i dovođenje tunela u prvobitno stanje. Neophodno je, prema procjenama, još prokopati 40-50 m od starog Potkopa, kako bi se ponovo postavio betonski čep na 550-om metru tunela.

Sanacija i izgradnja hidrotehničkog tunela Potkop, njena prva faza okončana je početkom oktobra 2015. godine, čime je otklonjen rizik od daljeg proklizavanja terena. Za ovaj posao bila je angažovana podgorička firma BiKod, koja je posao uspješno obavila nakon nešto više od godinu, izgradivši novi tunel Potkop u dužini od 190 m, što je bila investicija vrijedna oko 852 hiljade eura.

U klizištu 28. februara 2004. godine, zbog nestručnih radova u hidrotunelu, stradalo je nekoliko kuća, imanja, seoski put i infrastruktura… Posljedice u Mojdežu još su vidne, a žitelji i danas žive u strahu od novih pukotina na kućama u blizini Potkopa.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code