Početna Društvo Ponovo prijavljivanje za legalizaciju bespravnih objekata

Ponovo prijavljivanje za legalizaciju bespravnih objekata

9

Predlogom izmjena i dopuna Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata biće, između ostalog, stvoreni zakonski uslovi za ponovno prijavljivanje za legalizaciju bespravnih objekata koji se nalaze na orto-foto snimku.

Herceg Novi

Predloženim odredbama, koje je usvojila Vlada, unaprjediće se, kako je saopšteno, proces donošenja planskih dokumenata u periodu do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore. Takođe, biće produžen rok za njegovu izradu i obezbijeđeno donošenje po regionima, za područja nacionalnih parkova i područja pod zaštitom UNESCO.

Definisani su i izuzeci za koje objekte glavni državni, odnosno glavni gradski, arhitekta ne daje saglasnost na idejna rješenja, kao i redefinisani objekti za koje glavni gradski arhitekta daje saglasnost.

9 Komentari

 1. Bespravnim objektom se ne smatra zgrada koja je izgrađena u vrijeme kad nije postojala obaveza građevinske dozvole. Sad se to legalizuje kao nelegalno i ne smije se pitat zašto, kao ni druga pitanja postavljati.Ne treba pitat ni zašto se manipuliše komentarima .Čovjek ne smije da iskaže ni jedno mišljenje ,a da ga ne šklepne protivnik o kome je suvišna priča i to je takol,,ali je važno da to zna zbog ličnoga stava onaj ko ga ima. To što nema planova nije obaveza građana ,a sretna je zemlja u kojoj se gradi i neka nam bude i ubuduće tako,idemo dalje….

 2. Ne znam zasto moramo legalizovati mi koji imamo potvrdu da u vrijeme gradnje nije bila potrebna gradjevinska dozvola jer u Zakonu pise da ne treba a kad pitas u Opstini kazu treba?

  12
 3. Samo mi što smo legalno gradili, moramo ponovo legalizovati. Kako niste shvatili ovu igru? Ja sam sve morao ponovo iako imam odobrenje još iz prošlog vijeka. Ministar dao ostavku u pola posla zbog koruptivnih radnji inspekcijskih službi iz njegovog resora. Sada zamislite kako je običnom građaninu Crne Gore.

  12
 4. Dosta para treba za održavanje svakoga građenoga objekta, mnogo više za obnovu vremenom propaloga, a ko nije imao para nije ništa mogao da gradi . U svako vrijeme je to bilo teško, kao što je i vlast u svako vrijeme smišljala način da dođe do para sa najlakšim ili nikakvim radom.Tzv. novi katastar je primjer ponovnog knjiženja austrougarskoga katastra na koji se svaki sudski spor vraća.
  Sve je to vjerovatno normalno, jer je poštenje iluzija ,ali se pokazalo vrijeme okupacije kao pravično, nije bilo selekcije, korupcije,ni privilegije,a ni masa zaposlenih glasača u upravi.Ali,živjeće ovaj narod kao što i sad živi bolje nego ikad, voli narod prevare više od istine i tačnosti,kao što se vole i društvene nauke više od prirodnih…..Na izborima se vazda bira bolje.

  10
  1
 5. Kako je krenulo uskoro ce cijeli Novi biti legalizovana divlja gradnja. Sto su cinjele razne inspekcije kada se bespravno gradilo, kako su nelegalni objekti prikljuceni na struju, vodu, jesu li sopstvenici placali porez?

  18
  1
 6. Pa pisto pojedinu djelovi grada vec imaju masovnu divlju gradnju od udzerica pa do kuca od 5 spratova, a sto je najgore to egzistira jedno kraj drugog da i ja priupitam nesto?
  Prije 16 god .kupuo sam stan u privatnoj zgradi koju je napravio privatnik koji je nakon zgradnje i prodaje svih stanova otisao iz ove drzave.Sad, posto je moj stan na vrhu sa jos drugih 5 stanova bi li ja mogao bez njihove saglasnosti probiti plocu iznad mog stana i dograditi gore jos 2 sobe ili ako budem imo para dogradut iznad jos cjelu jednu etazu sa jos 6 stanova koje bih poslje prodao i naravno platio opstini sve sto treba.Treba li mi saglasnost ovih 5 vlasnika stanova sa sprata ili i onih ostalih s tim da napomenem da vecina vlasnika su iz drugih drzava i nisu uvijek tu- nusu stalni stanari.Sta mi je uopste pitrebno ili mi ne treba nista sad nego mogu gradit a posle legalizovati?

  8
  4
 7. Mogu li da legalizujem nesto sto jos nisam ni poceo pravit, ono da ga prikazem kao da je napravljeno pa da onda na tenane gradim.Ili jos bolje ne da gradim nego da na vrhu zgrade smontiram jos jedan sprat od konstruktivnih elemenata ne od betona i cigle.Vidjeh ocima svojim desetke takvih gradnji u Herceg Novom jos davno prije ove najnovije odluke o legalizaciji.I sto onda da moji k…. vadimo gradjevinsku dozvolu.Ovako ” castis” ko i vazda glavnog urbanistu i on ti aminuje sta god oces?

  14
  2
 8. Novca je sve manje bice ga jos manje smanjujte bespotrebnu administraciju gradjani to ne mogu da finansiranja. Bice ovakvih apela sve vise a pitate li se odakle novac da se legalizuje kad nista ne radi osim usluga a i usluge su u stanju propadanja.

  25
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code