Početna Društvo POPLOČAVANJE ŠETALIŠTA OD “RAFAELA’’ DO “GALEBA’’ U IGALU

POPLOČAVANJE ŠETALIŠTA OD “RAFAELA’’ DO “GALEBA’’ U IGALU

0

morsko_dobro-banerPredstavnici Morskog dobra i lokalne uprave u Herceg Novom  dogovoili su nastavak radova na dijelu šetališta od restorana “Rafelo” do “Galeba” u Igalu. Planirana sredstva za ove radove su 170.000 eura.

– Biće popločano Šetalište Pet Danica, uređena javna rasvjeta, ograda do mora i dijelovi zelenih površina. To je nastavljanje poslova u kontinuitetu, kao što smo do sada radili od hotela “Plaža” – kaže za naš radio rukovodilac za uređenje i izgradnju u JP “Morsko dobro”, Rajko Mihović.

Sada treba sve usaglasiti prema urbanističkim uslovima koje nam je opština dala, ističe Mihović.

Očekuje se završetak i projektantskih planova, a onda bi uslijedilo raspisivanje tendera.

– Planirali smo da posao košta 170.000 eura. Sredstva za ovaj dio posla su obezbjeđena iz plana “Morskog dobra” za 2012 godinu.

To je novac koji se sliva na dva mjesta, jedno je Morsko dobro, a drugo opština Herceg Novi i to je novina, jer se 20% ukupnih prihoda našeg preduzeća usmjerava Novom, za uređenje ovog dijela obale – pojasnio je Mihović.

On je istakao i da se ujedno nastavljaju radovi od tunela do Milašinovića plaže u dužini od 380 metara. Trebalo je da budu završeni do 15.f ebruara, ali su vremenske prilike prolongirale završetak popločavanja te trase.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code