Početna Ekonomija POPOVIĆ TRAŽI UT USLOVE ZA IGRALIŠTE I UREĐENJE OBALE U SKLOPU „DELFINA“...

POPOVIĆ TRAŽI UT USLOVE ZA IGRALIŠTE I UREĐENJE OBALE U SKLOPU „DELFINA“ U BIJELOJ

0

Vlasnik kompanije „Carine” doo, Čedomir Popović, planira gradnju depadansa hotela „Delfin” u Bijeloj i od resornog Ministarstva zatražio izdavanje Urbanističko tehničkih uslova.

Ovaj projekat je u skladu sa odlukom Vlade o određivanju lokacije za turistički kompleks hotela „Delfin” na 9 katastarskih parcela.
UT uslovi su zatraženi sada za 3 parcele, za sportsko igralište sa poslovnim objektom i za uređenje obale, što podrazumjeva plaže sa betoniranim djelovima, mulo i kafe bar.
Investitor je ranije naveo da bi izgradnjom hotelskog kapaciteta sa 120 smještajnih jedinica i 80 u depadansima, na ovoj lokaciji znatno povećao hotelski kapacitet što bi uticalo na daljnji razvoj crnogorskog i hercegnovskog turizma.
Takođe, bili bi stvoreni uslovi i za veći broj radnih mjesta, 15 stalnih i 40 sezonskih, a izgradnja Sportske hale unaprijedila bi sportsko rekreativnu ponudu Bijele. To bi omogućilo i produžetak sezone kroz aktiviranje ovih kapaciteta.
Kompanija Carine je nakon nedavno završenog konkursa za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela „Delfin”, otkupila dva rada, autora Dejana Milanovića i Srđana Tadića, kao i Nikole Drakića i Marka Koljenšića.
Hotel “Delfin” je sagrađen 1985. godine, a vlasništvo je 2002. godine preuzela crnogorska kompanija “Carine” iz Podgorice. Velika obnova i rekonstrukcija hotela, počela je 2004. godine, pa je u junu 2005. godine hotel “Delfin” ponovo otvorio vrata gostima, ali ovoga puta sa kategorijom 3 zvjezdice.
Ponovna modernizacija 120 smještajnih jedinica, restorana, recepcije, kafe bar – i teretane, kao i dodavanje kongresne sale, dječijeg kluba, prostorija za zabavu, zatvorenog bazena i SPA centra završena je u julu 2013. godine i hotel „Delfin” je nosilac prestižne kategorije 4 zvjezdice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code